2019. szeptember 17. | 9.00 – A KERESZT – 13. SZÉK Szakrális építész–belsőépítész konferencia

A konferencia az Ars Sacra Fesztivál programsorozat része. Köszöntőt mond: prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke; Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke; Csapó Balázs Tamás, a BÉK elnöke és Dragonits Márta, Ars Sacra Alapítvány elnöke. A konferencia szervezője: Ars Sacra Alapítvány, szakmai szervező: Rainer Péter építész-belsőépítész. Közreműködik: Sipos Mihály népzenész, az MMA rendes tagja és a Schola Gregoriana Budapestinensis Béres György vezetésével.

Mottó: Kereszt – „In hoc signo vinces" /e jelben győzni fogsz/
 
Előadók: Jelenits István paptanár, Ferkai Tibor író, Jakab Csaba építész-belsőépítész, Ágó Mátyás építész, †Zalaváry Lajos építész, Derdák Éva festő-restaurátor, Diószegi György művelődéskutató, Avanesian Alex újságíró, Jahoda Róbert és Páricsy Zoltán építészek, Szekér Ferenc építész-belsőépítész, Rainer Péter építész-belsőépítész (MMA köztestületi tag)
A konferenciasorozat nemcsak a gyakorló építészeknek, belsőépítészeknek ad szakmai továbbképzési lehetőséget, hanem nyitott és ingyenes az egyetemi hallgatóknak, a szakrális építészettel foglalkozó egyéb szakembereknek és a laikus érdeklődőknek is.
 
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

// ]]>