Amit őrizni tudsz

Megjelent Lukács Sándor új verseskötete

Amit őrizni tudsz címmel jelent meg a napokban az MMA rendes tagja tizedik verseskötete a Nap Kiadó gondozásában. A költőként is kiemelkedő Lukács Sándor legújabb költeményeit összegyűjtő kötet bemutatójának a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. Az alkotóval Gróh Gáspár irodalomtörténész, az MMA levelező tagja beszélgetett. Az eseményről Tukács Orsolya tudósította a Magyar Nemzet olvasóit, az alábbiakban a cikk szerkesztett változatát közöljük.
2024. lipanj 12

Kiosztották az idei Magyar Mozgókép Díjakat

Piros Ildikó és Selmeczi György életműdíjat kapott
 
A rendezvényt záró díjátadó ünnepségen június 14-én többek között Piros Ildikó színésznő, az MMA rendes tagja és Selmeczi György, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, az MMA rendes tagja vehette át a fesztivál életműdíját a Balatonfüredi Kongresszusi Központban. Idén öt fős szakmai zsűri értékelte a versenyben lévő filmeket, melynek elnöke Ternovszky Béla filmrendező, az MMA rendes tagja volt. A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos operatőr, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja lett.

2024. lipanj 17

Rangjára emelni a művészetet

Átadták a Magyar Művészetért Díjat és társdíjait

Június 13-án a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban adták át a Magyar Művészetért Díjat és további elismeréseket. A díjat mások mellett Rátóti Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alelnöke vehette át a magyar színjátszásban nyújtott kiemelkedő szerepéért. A gálán Ex Libris Díjat kapott Jánosi András népzenész, az MMA rendes tagja és együttese, a Hungaricus. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Richly Gábor, az MMA főtitkára is.

2024. lipanj 14

Pillanatképeken a Szegedi Kortárs Balett elmúlt három évtizede

Fotókiállítás nyílt 30 év 30 kép címmel Szegeden

Juronics Tamás és Echéry-Pataki András harminc éve irányítja együtt a Szegedi Kortárs Balett munkáját. A Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának támogatásával létrehozott tárlat a társulat jubileumi évadának záróeseménye. A fotókiállítás, melyen Dusha Béla, Frank Ivett, Futár Ernő, Révész Róbert és Tarnavölgyi Zoltán képei szerepelnek kiváló lehetőséget teremtett visszatekinteni az elmúlt három évtized sikereire. 

2024. lipanj 03

Jótékonysági gála a rászoruló színházi dolgozókért

Császár AngelaEsztergályos Cecília és Kubik Anna is a fellépő művészek közt

Jótékonysági gálaestet rendez az idén százöt éves Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) a nehéz helyzetbe került, illetve egészségi állapotuk miatt rászoruló szakmabeli kollégák megsegítésére. Az eseménynek a József Attila Színház ad otthont, aminek színpadán június 5-én, szerdán Császár Angela, Kubik Anna, az MMA rendes tagjai és Esztergályos Cecília, az MMA levelező tagja mellett a Magyar Állami Népi Együttes is feltűnik majd.

2024. svibanj 30

Nyáron indul a Rost Andrea Operaakadémia

Június 16-ig várják a jelentkezéseket, a képzés augusztus 19-én kétnapos zenei próbával kezdődik

"A tehetség önmagában egy szolid bázis, melyre szorgalommal, kitartással, alázattal felépülhet egy kimagasló teljesítmény, egy világraszóló karrier. Pályám elején, sőt már az általános iskolában is segítettek a tanáraim, hogy felismerjem a bennem rejlő zenei tehetséget. Úgy érzem, most nekem kell figyelemmel fordulnom a fiatal énekesek felé, és átadnom mindazt a tudást, amit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Magyar Állami Operaházban, majd pedig a világ nagy operaszínpadain, mint a Milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a Wiener Staatsoper vagy a londoni Royal Opera House-ban eltöltött évtizedek alatt tanultam és kiműveltem." 

2024. svibanj 23
Posljednje