Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Gion Nándor Novellapályázat 2013

A Gion Nándor Emlékház, a Forum Könyvkiadó Intézet és a Magyar Nemzeti Tanács novellapályázatot hirdetett, melyre a pályamunkák beérkezési határideje 2013. június 1-je.  

2013. travanj 26

Buda Ferenc a Versmondók új tiszteletbeli elnöke

Buda Ferenc Kossuth-díjas költőt, műfordítót, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját választották az idén 21 éves Magyar Versmondók Egyesülete tiszteletbeli elnökének. 

2013. travanj 24

Ágh István, Kiss Benedek és Mezey Katalin születésnapi vers-estje

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata 2013. április 30-án tartja Ágh István, Kiss Benedek és Mezey Katalin születésnapi vers-estjét.

2013. travanj 23

Weöres Sándor-emlékest a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata április 22-én ünnepi estet tartott Weöres Sándor születésének századik évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2013. travanj 23

Tisztelet Márainak, tisztelet Kassának

Márai Sándor 1900. április 11-én született Kassán. A születésnap körül Máraihoz kötődő rendezvényekre került sor a szülővárosban, amely idén az Európa Kulturális Fővárosa címet is elnyerte. 

2013. travanj 19
Prvo Posljednje