Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Lászlóffy Csaba kettős könyvének bemutatója

Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő kettős könyve, az Átörökített magány a Magyar Idegennyelvű Könyvtárban került bemutatásra 2013. május 17-én Lászlóffy Zsolt, Szepes Erika, Korpa Tamás és Varga Tamás közreműködésével.
 

2013. svibanj 21

Törőcsik és Kányádi vehette át az Emberi Méltóság Tanácsának díját

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi méltóságért díjat.

2013. svibanj 21
Fotó: kisalfold.hu

Szobrot állított Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár

A Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja portrészobrát 2013. május 18-án avatták fel. Zsin Judit szobrászművész bronzalkotását a Gyurkovics-emlékszobát is őrző Cselley-ház előtt állították fel. 

2013. svibanj 21

Tisztelgés Páskándi Géza előtt

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezték meg Páskándi Géza születésének 80. évfordulója alkalmából azt az estet, melyen özvegye, barátai, pályatársai és olvasói emlékeztek az 1995-ben elhunyt Kossuth-díjas íróra, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tagjára, az MMA társadalmi szervezet alapító tagjára.

2013. svibanj 16

Ottlik Emléknapok Budapesten

Szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és zenés összeállításokkal emlékeznek Ottlik Géza íróra 101. születésnapja alkalmából május 9. és 11. között Budapesten.

2013. svibanj 10
Prvo Posljednje