Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29
Helyey László, Ráckevei Anna, Csikos Sándor

„Rejtőzködnöm nem lehet" – Weöres Sándor száz éve

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi és Zenei Tagozata a 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére rendezett irodalmi estet 2013. június 20-án, 18 órától a Duna Palotában.

2013. lipanj 21
Gina Giannotti

Magyar írók Olaszországban

A Magyar-Olasz Évad részeként a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Olasz Kultúrintézet június 18-án kultúrtörténeti konferenciát tartott Magyar írók Olaszországban - Otthon vagy átutazóban címmel.

2013. lipanj 12

Sikeres könyvhétvége

A 84. Ünnepi Könyvhetet és Gyermekkönyvnapokat a budapesti Vörösmarty téren Háy János író nyitotta meg 2013. június 6-án. A rendezvényen 345 könyvújdonsággal találkozhattak az olvasók. A megnyitót a Katasztrófavédelem Központi Zenekara vezette föl – a zenekar az árvízi készültség miatt csak különleges engedéllyel lehetett jelen. Videoriport.

2013. lipanj 06

Kányádi angolul

Átfogó és kitűnő válogatás jelent meg angol nyelven Kányádi Sándor verseiből az Irodalmi Jelen jóvoltából. A fordító Paul Sohar a teljes Kányádi-életműből válogatott, amikor a költeményeket kötetbe szerkesztette.

2013. lipanj 04

Sűrű sorok – Megjelent Temesi Ferenc Apám című kötete

„Több száz oldalas besúgói jelentésekre alapozva írtam meg apám sorsát, akivel 1957-től 1971-ig úgy bántak a titkos tartótisztek ügynökeiken, besúgóikon keresztül, ahogy rendes regényíró nem bánik a figuráival."

2013. lipanj 04
Prvo Posljednje