Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29
Misztrál Regejárás Nagymaroson

Misztrál Regejárás Nagymaroson

A határainkon innen és túl immár több ezer saját rajongót számláló Misztrál Együttes évről évre meghívja Nagymarosra a műfaj itthon és külföldön ismert vagy kevésbé ismert jeleseit. 2013. július 19-21. között, tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Regejáró Misztrál fesztivált. 

2013. srpanj 24

Konferencia Szentkuthy Miklós tiszteletére

Szentkuthy Miklós halálának 25. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciát rendeztek július 10-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A tanácskozáson Fekete J. József Misztérium és játékosság címmel tartott előadást Szentkuthy tanulmányairól, esszéiről, előadásairól. 

2013. srpanj 18

Írd szét magad! - A FISZ tábora Visegrádon

A Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal rendezi meg nyári táborát július 24. és 28. között, és ezúttal is Visegrád lesz a helyszín. Kortárs íróink közül Térey János, Kovács András Ferenc, Oravecz Imre, Barnás Ferenc, Bartis Attila lesznek a vendégek, illetve műkelymunkát tart Szilágyi Zsófia, Hermann Zoltán, Csepregi János, Bajtai András, Sirokai Mátyás és Győrffy Ákos.

2013. srpanj 15

X. Partiumi Írótábor

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Írótábor Egyesület tizedik alkalommal, ezúttal Hagyomány, haladás, megmaradás címmel rendezte meg az idei Partiumi ÍrótábortA zárónapon Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának elnöke vehette át Tőkés Lászlótól a Partiumi Írótábor díját.

2013. srpanj 08

Felavatták Sütő András mellszobrát Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen leplezték le vasárnap Sütő András első erdélyi portrészobrát, Zavaczky Walter alkotását. Az avatáson jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

2013. lipanj 23
Prvo Posljednje