Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Jókai Anna az Emberi Méltóság Tanácsának kitüntetettje

Jókai Anna Kossuth-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémai tagja vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetését csütörtökön Budapesten. Az elismerést Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Szunai Miklós, a testület főtitkára adta át.

2013. rujan 02

Utassy József síremlékének avatása

2013. augusztus 27-én, a Zala megyei Rédicsen került sor Utassy József Kossuth- és József Attila-díjas költő síremlékének felavatására és felszentelésére. 

2013. kolovoz 26

Kibeszélni a némaságot

41. Tokaji Írótábor

A Magyar Írószövetség idén negyvenegyedik alkalommal rendezi meg a Tokaji Írótábort, melynek mottója Eltiltva és elfelejtve – A hallgatás és elhallgattatás évei a magyar irodalomban. A szocializmus évtizedei alatt hallgatásra kényszerített írók, művészek munkásságát feldolgozó rendezvényt a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta.

2013. kolovoz 15

Elnémított irodalom

A Tokaji Írótábor több évtizede a magyar irodalmi élet egyik legfontosabb rendezvénye. A tavalyi tanácskozás szakmai sikerére és eredményességére építve, valamint a tárgyalt korszak nagyságára való tekintettel az idei tábor a megkezdett tematikát folytatja: Eltiltva és elfelejtve II. - A hallgatás és elhallgattatás évei a magyar irodalomban (1965-1990)A találkozót augusztus 14. és 16. között tartják. 

2013. kolovoz 09

Jókai Anna Bocskai-díjat kapott

Jókai Annának ítélte oda a Bocskai István Társaság a 2013. évi Bocskai István-díjat, amit a Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas író július 28-án az érmelléki Szentjobbon (Románia) vett át. A díjátadás ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

2013. kolovoz 01
Prvo Posljednje