Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Bereményi Géza új regénye

A második világháború idején és az 1970-es években játszódik Bereményi Géza új regénye, a Vadnai Bébi, amely a Magvető Kiadónál jelent meg néhány nappal ezelőtt.  A könyv bemutatójára a Szervita téri Rózsavölgyi Szalonban került sor 2013. október 2-án.
 
 

2013. listopad 03

Átadták Nagy Gáspár költő szülőházát

Emlékházzá avatták és felszentelték Nagy Gáspár (1949–2007) Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja szülőházát a Vas megyei Bérbaltaváron 2013. szeptember 28-án. Az egykori szülőház felújítását a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ támogatása és sokak összefogása tette lehetővé. 

2013. listopad 03

Magyar szerzők a göteborgi könyvvásáron

Magyarország másodszor vesz részt a csütörtöktől vasárnapig tartó göteborgi könyvvásáron, amely a frankfurti után Európa második legnagyobb könyves seregszemléje. Kányádi Sándor is ott lesz Göteborgban, ahol az erdélyi magyar irodalom bemutatása is kiemelt cél. A katalógusban többek közt Kányádi, Iancu Laura, Oravecz Imre, Szentmártoni János és Temesi Ferenc alkotásai is szerepelnek.

2013. rujan 26

Buda Ferenc a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

Buda Ferenc költőt, műfordítót választották a testület új tagjává a Digitális Irodalmi Akadémia szeptemberi 20-i gyűlésén a tagok. A Petőfi Irodalmi Múzeum javaslatát egyhangúlag megerősítve Szentkuthy Miklós vált a testület új posztumusz tagjává.

2013. rujan 23

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

2013. rujan 11
Prvo Posljednje