Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Költői est Marsall László verseiből

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata és a Magyar Írószövetség szeretettel invitál mindenkit a Marsall László tiszteletére rendezett költői estre.

2013. listopad 24

Jékely Zoltán-emlékest

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata 2013. október 31-én tartotta a száz éve született Jékely Zoltán író, költő emlékére rendezett ünnepi estjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2013. listopad 24

Átadták az idei Arany János-díjat

Október 23-án az 1956-os Forradalom tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak az Írószövetség székházában, majd átadásra került az idei Arany János-díj, melyet Király László vehetett át.

2013. listopad 24

Gion Nándor emléktáblája Kőbányán

1994-től 2002-ig élt Kőbányán, a Kőrösi Csoma sétány 3. számú házban Gion Nándor Babérkoszorú-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja. A lakóház falán a vajdasági író emléke előtt tisztelegve 2013. október 18-án a Kőbányai Önkormányzat nevében Kovács Róbert polgármester emléktáblát avatott. 

2013. listopad 21
Gáspár György, Albert Gábor és Szávai Ilona

Albert Gábor két könyvének bemutatója

Albert Gábor két könyve a Magyar Írószövetség (VI. Bajza u. 18.) klubhelyiségében került bemutatásra október 1-jén. A két – Esszék és eszmék alcímet viselő – munka Albert Gábor életmű-sorozatának 13-14. kötete.   
 

2013. listopad 03
Prvo Posljednje