Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Bánffy Miklós-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia gróf Bánffy Miklós tiszteletére tart emlékkonferenciát 2013. december 18-án (szerdán) a Duna Palotában.

2013. prosinac 09

Jékely Zoltán-est Visegrádon

„Jékely Zoltán kolozsvári évei levelezése és naplói tükrében" címmel tartott előadás Péterfy Sarolt Visegrádon. A Jékely-hagyatékból kiállítást is rendeztek, ahol Péterfy László Jékely szobra is megtekinthető.

2013. prosinac 08

Emlékezés Kiss Dénesre

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Magyar Írók Egyesülete és a Lyukasóra szerkesztősége november 29-én tartott emlékműsort Kiss Dénes József Attila-díjas költő, író, műfordító tiszteletére, aki június 21-én hunyt el, életének 78. évében. 

2013. studeni 29

Misztrál: Babits

Megjelent a Misztrál együttes legújabb lemeze, melyen A XX. század első felének nagyformátumú költője, írója és irodalomszervezője, a Nyugat nagy tekintélyű főszerkesztője, Babits Mihály megzenésített versei hallhatóak. A borító grafikáját az együttes felkérésére Orosz István készítette.

2013. studeni 29

Ács Margit írói estje Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön

2013. november 20-án szerdán Bukarestben a Magyar Intézetben, november 21-én csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön a Tein teaházban rendezte meg a Balassi Intézet Ács Margit író, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja szerzői estjét. 

2013. studeni 25
Prvo Posljednje