Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

III. Czuczor–Fogarasi-emlékkonferencia

"A Czuczor–Fogarasi az idő mérlegén

Az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Nonprofit Kft. a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Czuczor–Fogarasi-emlékkonferenciát tart 2014. január 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös termében.

2013. prosinac 29

Bánffy Miklós reneszánsza

Emlékkonferenciát tartott az MMA Bánffy Miklós emlékére december 18-án a Duna Palotában. Az egynapos tanácskozáson az előadók Bánffy személyiségének minden oldalát megvilágították. Beszéltek az íróról, a grafikusról, a díszlet- és kosztümtervezőről, a színházi rendezőről, a külügyminiszterről, a különcről és a humanistáról.

2013. prosinac 20

Újraélednek Lázár Ervin meséi

Ki ne ismerné Dömdödömöt, Aromót, Mikkamakkát, Ló Szerafint vagy éppen Bruckner Szigfridet? Lázár Ervin új életműsorozata a legfontosabb, klasszikussá vált gyerekkönyveivel, A Hétfejű Tündér és A Négyszögletű Kerek Erdő – Bikfi-bukfenc-bukferenc című kötettel indul a Móra Kiadónál.

2013. prosinac 13

A hit árnyékában

Megjelent a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett romániai magyar író, Sigmond István legújabb novelláskötete, az Egy ateista tanácsa: higgyetek Istenben.

2013. prosinac 10

Szentmártoni János marad az Írószövetség elnöke

Újraválasztotta Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség elnökét a szervezet közgyűlése december 7-én (szombaton) Budapesten. Az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza.

2013. prosinac 09
Prvo Posljednje