Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

"Verecke híres útján..."

Az Országos Széchényi Könyvtárban 2014. január 15-én rendezték meg Füzesi Magda kárpátaljai költőnő legújabb, Kagylóének című verseskötetének bemutatóját, valamint a Tóth Anikó, Budai Ákos és Elbe István szerkesztette Kárpátalja Útikönyvről szóló beszélgetést.
 

2014. siječanj 16

Sikeres Törökországban a megtévesztés magyar mestere

Kortárs hazai alkotóink közül Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész az egyik legaktívabb szereplője a külföldi tárlatoknak is. Jelenleg Ankarában látható sikeres kiállítása A megtévesztés mestere címmel.

2014. siječanj 14

Félelmen túli tartomány

Nagy Gáspár Kossuth- és József Attila-díjas költő, az MMA posztumusz tiszteleti tagja tiszteletére tartott emlékműsort a Széchenyi Baráti Kör 2014. január 6-án a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban Budakeszin. 

2014. siječanj 07

Érkezik az Aranyfütty

Berecz András Kossuth-díjas mesemondó Angyalfütty című önálló estjét rendezik meg Székesfehérváron a Szent István Művelődési Házban január 15-én, 18 órai kezdettel.

2014. siječanj 06

Az MMA Irodalmi Tagozatának szakmai különdíja

2013. december 31-én a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának szakmai különdíját adják át a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Az eseményen Aknay János festőművész látja el az MMA képviseletét.

2013. prosinac 29
Prvo Posljednje