Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Ártatlanul meghurcoltak vallomásai

Tamás Menyhért József Attila-díjas író Tanúságtevők című kötetét mutatta be a Budapesti Székely Kör és a Püski Kiadó 2014. február 19-én az Aranytíz Kultúrház klubtermében. A szerzővel Albert Gábor József Attila-díjas író beszélgetett. A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával rendezett esten a Kossuth-díjas Blaskó Péter, illetve Kisfalusi Lehel színművészek tolmácsolásában hangzottak el részletek Tamás Menyhért drámáiból. 

2014. veljača 20

"Álmodni kell, álmodni muszáj"

2014. február 17-én, a Litea könyvesboltban mutatták be Iancu Laura József Attila-díjas író legújabb, Petrás Incze János című drámakötetét. A könyv elsősorban tisztelgés a moldvai magyarok megmaradásáért nagy szolgálatot tevő minorita szerzetes, folklorista előtt, aki 200 éve született. 

2014. veljača 18

Tamás Menyhért: Tanúságtevők

Tamás Menyhért József Attila-díjas és Balassi Bálint Emlékkarddal kitüntetett író legújabb, Tanúságtevők című kötetét mutatja be a Budapesti Székely Kör és a Püski Kiadó az Aranytíz Kultúrház klubtermében.

2014. veljača 18
Iancu Laura

Iancu Laura könyvbemutatója

Iancu Laura József Attila-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Petrás Incze János című, tavaly megjelent drámakötetét 2014. február 17-én a szerző jelenlétében mutatja be Tóth Sándor költő a Litea könyvesboltban. A könyv ősszel jelent meg a Magyar Napló Kiadó gondozásában és Egerben mutatták be először.

2014. veljača 10

Az erkölcsi értékek írója

Az ötödik pecsét, a Húsz óra és más nagyformátumú művek szerzőjére, Sánta Ferencre (1927–2008) emlékező kiadvány jelent meg az MMA támogatásával, a Napkút Kiadó gondozásában. 

2014. veljača 10
Prvo Posljednje