Múltidézés Temesi Ferenccel a 49/49 című regény kapcsán

„Az írás magányos foglalkozás. Miként Faulkner mondta: nem kell több szerszám hozzá, mint papír, toll, dohány, étel és egy kis whisky. Egyenes, becsületes prózát írni a legnehezebb. Legalábbis Hemingway szerint. Először ismerni kell az írás tárgyát, azután meg kell tudni írni az egészet. Mindkettőhöz külön-külön egy élet is kevés. Van, aki az órakészítéshez hasonlította az írást. Számomra egy író olyasvalaki, aki kimegy a piacra, leül egy karosszékre, kiteszi a kalapját, és azt mondja: El akarok mondani nektek egy történetet." Az idézet forrása Temesi Ferenc, aki közelmúltban megjelent 49/49 című új regényében egy se ifjan, se idősen tartósan beteljesülni képtelen szerelemről mesél. 
2019. lipanj 14

Ács Margit írói estje Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön

2013. november 20-án szerdán Bukarestben a Magyar Intézetben, november 21-én csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön a Tein teaházban rendezte meg a Balassi Intézet Ács Margit író, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja szerzői estjét. 

2013. studeni 25

Készülődés Pazsgába – Király László köszöntése és új kötetének bemutatója

2013. november 18-án a Magyar Írószövetség székházában került sor Király László legújabb, Készülődés Pazsgába című kötetének bemutatójára, amellyel egybekötve írókkal és barátaival ünnepelte 70. születésnapját az idén Arany János-díjjal kitüntetett költő.

2013. studeni 20

Kubik Anna hangoskönyvének bemutatója

2013. november 11-én mutatták be a Magyar Írószövetség székházában (Bajza utca 18.) Kubik Anna Másféle idő című hangoskönyve, melyen a magyar irodalom klasszikus és kortárs költőnőinek versei találhatóak a színésznő előadásában.

2013. studeni 12

„Az elhasadt idő" – költői est Marsall László verseiből

Néhai tagja, Marsall László tiszteletére rendezett 2013. november 4-én költői estet a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség, amelyet Szentmártoni János költő, az Írószövetség elnöke nyitott meg a szövetség székházában. 

2013. studeni 07

Parnasszus bemutató Kiss Benedekkel a középpontban

A Parnasszus őszi számának bemutatóját 2013. november 5-én, 18 órakor tartották az Írószövetség Székházában. A Centrumban ezúttal Kiss Benedek szerepelt, akit barátai, költőtársai és kritikusai köszöntöttek ebből az alkalomból.

2013. studeni 06
Prvo Posljednje