Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Költészet lélekdobon

Születésnap Kiss Annával


Gyolcs című jubileumi verseskötetének megjelenése, illetve 75. születésnapja alkalmából köszöntötték Kiss Anna költőt, az MMA tagját hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban tisztelői és barátai. Az ünnepelt életművét Ács Margit író, kritikus, az MMA elnökségi tagja méltatta, ezután Ambrus Lajos író-szerkesztő kérdéseire válaszolva Kiss Anna mesélt gyökereiről, hitvallásáról és költészetéről.

2014. siječanj 28

ANGYALFÜTTY – Megjelent Berecz András legújabb meselemeze

Angyalfütty címmel új meselemeze jelent meg tavaly decemberben Berecz András, Kossuth-díjas ének- és mesemondónak. A főként felnőtteknek szánt történeteket tartalmazó hangzóanyaghoz tartozó könyvet Gyulai Líviusz metszetei díszítik.

2014. siječanj 27

Kiss Anna 75

Kiss Anna költőnő 75. születésnapja alkalmából rendezik meg Gyolcs című jubileumi verseskötetének könyvbemutatóját. Az ünnepeltet Ács Margit író, kritikus köszönti. 

2014. siječanj 22

Himnusz minden időben

Nagy László költőre emlékeztek a Himnusz minden időben című előadóesten Torma Mária Radnóti-díjas versmondó és a Sebő-együttes közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár olvasótermében. A 2014. január 20-án tartott előadóestet Halász János kulturális államtitkár nyitotta meg. A rendezvény az MMA támogatásával valósult meg.

2014. siječanj 21

Elhunyt Sigmond István író

Életének 78. évében, szombaton Kolozsváron meghalt Sigmond István író, műfordító, a Helikon irodalmi folyóirat főmunkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2014. siječanj 20
Prvo Posljednje