Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Kiss Anna 75

Kiss Anna költőnő 75. születésnapja alkalmából rendezik meg Gyolcs című jubileumi verseskötetének könyvbemutatóját. Az ünnepeltet Ács Margit író, kritikus köszönti. 

2014. siječanj 22

Himnusz minden időben

Nagy László költőre emlékeztek a Himnusz minden időben című előadóesten Torma Mária Radnóti-díjas versmondó és a Sebő-együttes közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár olvasótermében. A 2014. január 20-án tartott előadóestet Halász János kulturális államtitkár nyitotta meg. A rendezvény az MMA támogatásával valósult meg.

2014. siječanj 21

Elhunyt Sigmond István író

Életének 78. évében, szombaton Kolozsváron meghalt Sigmond István író, műfordító, a Helikon irodalmi folyóirat főmunkatársa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

2014. siječanj 20

Kőesésben, fényhullásban

A Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi kulturális központja és a Bod Péter Megyei Könyvtár január 21-én 18 órától a Gábor Áron Teremben tart ünnepi rendezvényt Kőesésben, fényhullásban címmel.

2014. siječanj 17

"Verecke híres útján..."

Az Országos Széchényi Könyvtárban 2014. január 15-én rendezték meg Füzesi Magda kárpátaljai költőnő legújabb, Kagylóének című verseskötetének bemutatóját, valamint a Tóth Anikó, Budai Ákos és Elbe István szerkesztette Kárpátalja Útikönyvről szóló beszélgetést.
 

2014. siječanj 16
Prvo Posljednje