Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
2019. studeni 29

Az erkölcsi értékek írója

Az ötödik pecsét, a Húsz óra és más nagyformátumú művek szerzőjére, Sánta Ferencre (1927–2008) emlékező kiadvány jelent meg az MMA támogatásával, a Napkút Kiadó gondozásában. 

2014. veljača 10

Meghirdették a Gion Nándor-pályázatot

A Gion Nándor Emlékház idén február 1-jén is meghirdette a Gion Nándor Szépirodalmi pályázatot, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagodásának ösztönzése. 

2014. veljača 05

Versünnep a költészet napján a Nemzeti Színházban

A költészet napján (április 11-én) a Nemzeti Színházban rendezik meg a magyar ajkú hivatásos előadóművészek és hallgatók számára meghirdetett versmondó fesztivált, a Versünnepet. Ezúttal az első világháború kitörésének évfordulója, illetve a család európai éve a téma. A hiánypótló rendezvénysorozatba bekapcsolódik a Magyar Művészeti Akadémia is, a Versünnep zsűrijébe az MMA több tagja meghívót kapott.

2014. siječanj 30

Költészet lélekdobon

Születésnap Kiss Annával


Gyolcs című jubileumi verseskötetének megjelenése, illetve 75. születésnapja alkalmából köszöntötték Kiss Anna költőt, az MMA tagját hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban tisztelői és barátai. Az ünnepelt életművét Ács Margit író, kritikus, az MMA elnökségi tagja méltatta, ezután Ambrus Lajos író-szerkesztő kérdéseire válaszolva Kiss Anna mesélt gyökereiről, hitvallásáról és költészetéről.

2014. siječanj 28

ANGYALFÜTTY – Megjelent Berecz András legújabb meselemeze

Angyalfütty címmel új meselemeze jelent meg tavaly decemberben Berecz András, Kossuth-díjas ének- és mesemondónak. A főként felnőtteknek szánt történeteket tartalmazó hangzóanyaghoz tartozó könyvet Gyulai Líviusz metszetei díszítik.

2014. siječanj 27
Prvo Posljednje