2019. december 4. – 2020. február 2. – Csomópontok – Turi Attila építész és alkotótársainak kiállítása

Turi Attila építőművész és alkotótársainak Csomópontok című kiállítása december 4-től várja látogatóit a Pesti Vigadóban. A kiállított műveket átszövi a Makovecz Imre nevével fémjelzett organikus iskola és a Kós Károly Egyesülés szellemisége. A pályaképek a családi házaktól az iskolákon át a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítési munkákig ívelnek.

Megnyitó: 2019. december 2-án 18 órakor | meghívó

A hatvanéves Turi Attila építész és alkotótársai Makovecz Imre nevével fémjelzett organikus iskola alkotói. A három évtized munkáit bemutató kiállítás képet ad a változatos életmű, a családi háztól az iskolákon át a nagy összefogással megvalósult programszintű beregi és a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítési munkákról. A munkákat át és átszővi az organikus iskola közös története, a mester szemléletmódja, tevékenységi területeinek továbbvitele, kibontása.
A Kós Károly Egyesülés szellemisége tükröződik – az Európában egyedülálló – főépítészi tevékenységben, a sajátos oktatási tevékenységen, posztgraduális képzési formán. Az alkotások helytől függetlenül nem pusztán egy épület, de a közösség építését is jelentik, kiindulva a hagyományokból és inspirációt adva egy fenntartható környezethez. Az épületek, közterek kialakítása bemutatja a térben és időben értelmezett helyi értékek befogadását, a kisvárosi, kistelepülési kulturális illeszkedés organikus regionalizmus szemléletét, gyakorlatát. Az épületek struktúrája, részletei, anyagai közvetítők – egy használati objektum keretei között – egy teljesebb, minden érzékünkkel érzékelhető világ befogadásához.

ALKOTÓI TÁRLATVEZETÉSEK:
  • 2019. DECEMBER 6-ÁN, 16 ÓRAKOR
  • 2020. JANUÁR 10-ÉN, 16 ÓRAKOR
(Részvételi szándékát kérjük, jelezze a galeria@vigado.hu címen!)

A kiállítás Turi Attila új könyvének bemutatójával zárul:
  • 2020. FEBRUÁR 2., 17 ÓRA
// ]]>