A Pelikánmadár

Benedek Elek mesegyűjtése alapján

A magyar monda- és népmesekör egyik kincse elevenedik meg előttünk. Egy történet a csodás hangú pelikánmadár elvesztéséről, kereséséről és újra megtalálásáról, kinek éneke a földi boldogságot, a gondtalanságot és az örök ifjúságot ígéri. 

Egy mese a szeretet, a bátorság, a becsületesség, a kitartás és a leleményesség diadaláról, mely átvezeti a szereplőket a kalandok és a próbatételek útvesztőjén, hogy jutalmuk öröm és szerelem lehessen. Mindez gyönyörű magyar népdalokkal, lenyűgöző néptánc-jelenetekkel és kamarazenekari kísérettel ékesítve, hogy már a legapróbbak is igazi zenés színházi élményben részesülhessenek.

 

Zuglói Szent István Zeneház - 1145 Budapest. Columbus u. 11

Előadás: január  19., 20.  Előadások időtartama: 15.00 - 16.40, 18.00 - 19.40.  Jegyár: 1150 Ft

Szereplők: Mesélő, Király, Öreg Királyné, Öreg Király, Koldus, Anyó, Öregasszony, Királylány, Palkó, Szakácsné, Paripa

 

A Pelikánmadár -  óvodásoknak

Benedek Elek mesegyűjtése alapján

A magyar monda- és népmesekör egyik kincse elevenedik meg előttünk. Egy történet a csodás hangú pelikánmadár elvesztéséről, kereséséről és újra megtalálásáról, kinek éneke a földi boldogságot, a gondtalanságot és az örök ifjúságot ígéri. Egy mese a szeretet, a bátorság, a becsületesség, a kitartás és a leleményesség diadaláról, mely átvezeti a szereplőket a kalandok és a próbatételek útvesztőjén, hogy jutalmuk öröm és szerelem lehessen. Mindez gyönyörű magyar népdalokkal, lenyűgöző néptánc-jelenetekkel és kamarazenekari kísérettel ékesítve, hogy már a legapróbbak is igazi zenés színházi élményben részesülhessenek.

Zuglói Szent István Zeneház - 1145 Budapest. Columbus u. 11

Előadás:  január  21-25., hétfőtől péntekig.  Előadások időtartama: 9.50 - 10.30, 11.00 - 11.40. Jegyár: 850 Ft

Szereplők: Mesélő, Király, Öreg Királyné, Öreg Király, Koldus, Anyó, Öregasszony, Királylány, Palkó, Szakácsné, Paripa

14 जनवरी, 2013