Őszi Népművészeti Sokadalom

39. alkalommal elevenítették fel a népművészeti hagyományokat Kisgyőrben

Minden év szeptemberében megrendezik a településen az Őszi Népművészeti Sokadalom elnevezésű találkozót, mely évről évre mind nagyobb látogatottsággal bír. A program összefogja a határon túli, illetve az anyaországi kézműveseket, népzenészeket és táncosokat, feleleveníti a népművészet hagyományait.
13 सितंबर, 2023

Értékek mentén építeni a jövőt

Szezonzáró rendezvényt tartottak a kalocsai Fazekas Alkotóházban

Idén is májusban kezdődött és a szeptember közepén rendezett Paprikafesztivál hétvégéjén zárta a szezont Kovács László, az MMA levelező tagja és Madár Helga, az MMA MMKI művészeti ösztöndíjasa Fazekas Alkotóháza Kalocsán. Nem a téli álom következik, hiszen folytatódik az „Inasoskola", szüretelnek majd a diákok, és a tavaly Magyar Örökség Díjat kapott alkotóház egész évben nyitva áll a közönség előtt.

12 सितंबर, 2023

A népi építészet nem omladozó, avítt épületek sokasága

Egyedülálló építészeti konferenciát nyitottak meg Budapesten

2023. augusztus 27-én mintegy félszáz vendég jelenlétében zajlott le a Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig című nemzetközi konferencia ünnepélyes megnyitója Budapesten, a Walter Rózsi-villában.

28 अगस्त, 2023

Jubileumi alkotótelep zárókiállításával ünnepeltek Mezőberényben

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával nyitotta meg zárókiállítását az államalapítás ünnepe alkalmából a X. Mezőberényi Művésztelep. Ván Hajnalka művészettörténész mellett Vesmás Péter, a MMA Szegedi Regionális Munkacsoportjának elnöke is méltatta a tíz éves múltra visszatekintő alkotótelepet.

25 अगस्त, 2023

Muzsikál az erdő

Akadémikus művészek részvételével zajlott a Mátrai Művészeti Napok

Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat idén ünnepli 20. évfordulóját. Az eltelt évtizedek alatt az esemény egyre népszerűbb lett mind a művészetkedvelők, mind a természetszeretők körében. Az Erdei utakon Reviczky Gáborral című ismeretterjesztő sorozat augusztus 20-i adása betekintést nyújt az idei Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok eseményeibe, az M5 csatornának Richly Gábor, a Magyar Művészet Akadémia (MMA) főtitkára is nyilatkozott a helyszínen.

24 अगस्त, 2023

Népi építészettel foglalkozó nemzetközi konferenciát rendeznek Veszprémben

Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig

A népi építészet és a modern építészet kapcsolatáról közösen rendez konferenciát Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig címmel az MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) valamint a Szimmetria Alapítvány. 

23 अगस्त, 2023
पिच्छला