B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 अक्‍तूबर, 2019

Elhunyt Zsigmond Vilmos

Január 1-jén, életének 86. évében elhunyt Zsigmond Vilmos, a kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

4 जनवरी, 2016

Röpirat a magyar filmművészet ügyében

A Magyar Művészeti Akadémia karácsonyra megjelentette a Röpirat a magyar filmművészet ügyében című, 1945-ben megjelent Szőts István-kötet hasonmás kiadását. A 70 éve született röpiratot egy kísérőfüzettel együtt adta ki a Művészeti Akadémia, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának a filmművészet ügyében tett aktuális állásfoglalásával. A kiadványt december 21-én, hétfőn mutatták be a Pesti Vigadóban.

22 दिसंबर, 2015

A magyar film doyenjét köszönti a Müpa – Makk Károly 90 éves

December 22-én ünnepli kilencvenedik születésnapját egyik legnagyobb és legismertebb filmrendezőnk, számtalan film és tévéjáték alkotója, Makk Károly, a Nemzet Művésze.

17 दिसंबर, 2015

Képek a magyar filmgyártás virágkoráról

Bemutatták az Ez csak színjáték című könyvet

A Pesti Vigadóban mutatták be az Ez csak színjáték című könyvet, amely fotók, esszék és portrék segítségével idézi fel a magyar filmművészet nagynevű alkotóit és életművük mérföldköveit.

10 दिसंबर, 2015

Operatőr mesterkurzus és Aranyszem díjátadó

„Operatőr oktatás a világban" címmel tartott konferenciát a Magyar Filmakadémia 2015. november 25-én, pénteken pedig átadták a Xll. Aranyszem Fesztivál díjait. Erdélyi Mátyás az lett az Év Operatőre a Saul fiáért, Törőcsik Mari színésznőt 80. születésnapja alkalmából a Magyar Operatőrök Társasága életműdíját vette át.
A XII. ARANYSZEM Fesztivál támogatója többek közt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Magyar Filmakadémia Egyesület, valamint a Magyar Művészeti Akadémia is.

30 नवंबर, 2015
पहला पिच्छला