2019. november 20. – „Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete | konferencia

November 20-án „Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete címmel a Cziffra Fesztivál és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete közös rendezésében először valósul meg nemzetközi tudományos műhelytalálkozó, amely Cziffra György életművét három szempont szerint dolgozza fel.
Cziffra György zongoraművész munkásságát napjainkig kevés tudományos kutatás érintette. Cziffra számára „Liszt lehetett az, akinek zenéjén át a szeretet sugarai ide-oda vetültek az új haza és a hátrahagyott keserű magyar valóság itt élő népe között. Mert ontotta a szépséget, és nem kímélte önmagát." A három szempont tehát: Cziffra játéka, liszti öröksége és a közösségek iránti szeretete. Hosszabb távú célkitűzés, hogy Cziffra munkásságának részletes feldolgozása révén elinduljon az előadóművészeti recepció feltárása, a huszadik században jellegzetessé vált művészi létmód elemzése és az emigráns magyar zenészek tudományos kutatása. A rendezvényen hazai és nemzetközi kutatók, valamint pályatársak tekintik át a kutatás már meglévő eredményeit.
A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2019. november 6-tól lehet a https://www.mma-mmki.hu/hu/rendezvenyek/online-jelentkezes.html oldalon.

Időpont: 2019. november 20. (szerda) 10:00
Helyszín: Duna Palota (1051 Budapest, Zrínyi utca 5.), Széchenyi terem
Calendario
// ]]>