2019. november 20. | 19.00 – Héttorony Fesztivál | zárógála több helyszínen – Makovecz Imre születésnapja

A Héttorony fesztivál idén is bejárja a Kárpát-medencét, a határon túli régiókba is ellátogat november 8. és 20. között. Az anyaországban Budapesten, Kakasdon, Zalaszentlászlón, Szigetváron, Neszmélyen, Csengeren, Százhalombattán és Makón zajlanak majd az események, a Muravidéken Lendvára, a Felvidéken Kassára, Erdélyben pedig Csíkszeredába jut el Makovecz Imre szellemisége és filozófiája. Az idei Héttorony fókuszában a harmincéves Kós Károly Egyesülés áll. Az építészeti kiállítások és beszélgetések mellett a zenei programoké a főszerep: fellép mások mellett Lajkó Félix, Novák Péter és az Etnofon, Snétberger Ferenc, és különleges csemegét tartogat a közönségnek a macedón gitárvirtuóz, Vlatko Sztefanovszki koncertje, az Iberi grúz férfikórus, a Dalinda énekegyüttes és a Pro Musica leánykar műsora is. A több helyszínes fesztiválzáró gálát november 20-án, Makovecz Imre születésnapján tartják, ekkor adják át a Makovecz Imre-díjat is.

2019. november 20. | 11.00 – A 30 éves Kós Károly Egyesülés ünnepi konferenciája

A 30 éves Kós Károly Egyesülés ünnepi konferenciája, amit a Héttorony Fesztivál záró gálaelőadása követ 19.00 órától a Hagyományok Házában. A fesztivál támogatója a Magyar Művészeti Akadémia. A csatolt meghívó tartalmazza a Héttorony Fesztiválhoz kapcsolódó további kiállítások és események listáját.

2019. november 20. – „Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete | konferencia

November 20-án Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete címmel a Cziffra Fesztivál és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete közös rendezésében először valósul meg nemzetközi tudományos műhelytalálkozó, amely Cziffra György életművét három szempont szerint dolgozza fel. A rendezvényen hazai és nemzetközi kutatók, valamint pályatársak tekintik át a kutatás már meglévő eredményeit. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2019. november 6-ától lehet az MMA-MMKI honlapján.

2019. november 19. | 10.00 – „Csak a Könyv kapcsol multat a jövőbe"

Tudományos konferencia és kiállítás Kőrössy Albert Kálmán születésének 150. évfordulója és a magyar tudomány hónapja alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A MÉMMDK, a FSZEK és az MMA közös rendezvénye.

2019. november 18. | 18.00 – Mi maradt? | fotókiállítás

Gyukics Péter fotóművész „Mi maradt? – 100 év után Megdgyaszay István épületeiből? (1877–1959)" című kiállítását Haris László fotóművész, az MMA rendes tagja nyitja meg. A kiállítás támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

Calendario
// ]]>