„A jókedv kulturális erőforrás!"

Bemutatjuk a Pesti Vigadó új vezetőjét, Nagy Zsombort

A mai napon, 2023. december 1-jén foglalta el hivatalát Nagy Zsombor, a Magyar Művészeti Akadémia székházának, a Pesti Vigadónak új ügyvezetője. Vele, és az MMA elnökségében a Vigadóért elsősorban felelő Rátóti Zoltán alelnökkel a székház aulájában beszélgettünk jelenről és jövőről.
December 1, 2023

Verslábak kortárs zenei köntösben

A Magyar Dal Napja a Magyar Művészeti Akadémiával
 
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozata Verslábak kortárs zenei köntösben címmel ünnepli a Magyar Dal Napját 2023. szeptember 10-én, vasárnap a Pesti Vigadóban. A Magyar Dal Napja Presser Gábor ötlete nyomán 2008-ban útnak indított kezdeményezés, amelyhez az MMA 2016-ban csatlakozott ráirányítva a figyelmet a kortárs zenére. 

September 8, 2023

Serfőző Simon a Parnasszus folyóirat centrumában

Élőfolyóirat esten köszöntötték a Kossuth-díjas költőt
 
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata Élőfolyóirat estjén a Parnasszus folyóirat XXIX. évfolyam 4. számát mutatták be, emellett a nyolcvanéves Serfőző Simon Kossuth-díjas írót, az MMA rendes tagját köszöntötték. A rendezvénynek a köztestület irodaháza adott otthont szeptember 7-én.

September 7, 2023

Kós Károly-életműdíj

Az MMA szerepvállalásával született új építészeti elismerés

A magyar építészet jelentőségének és megbecsültségének jeléül életre hívta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Kós Károly-életműdíjat, mellyel a szakmai kiválóságot és a közösségépítő életutat ismerik el. A díj létrehozásának szakmai előkészítésében részt vett a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata.

September 7, 2023

A hosszútávfutó

Bazsinka József célja szólóhangszerként is megismertetni a tubát

Bazsinka József Liszt Ferenc-díjas tubaművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új tagja javában készül Debussy Pelléas és Mélisande című formabontó zenedrámájának szeptember 9-i és 10-i előadására, de a két fellépés közé azért még befér a Wizz Air Budapest Félmaratonja. Nem is akárhogyan: hangszerével futja le a muzsikus a 21,1 kilométeres távot. A Budapesti Fesztiválzenekar tagjával, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának docensével családi örökségről, gyógyító rezgésekről és a kritikus fülről is beszélgettünk.

September 6, 2023
Primeiro Último
// ]]>