Megalakult a POSZT szakmai tanácsadó testülete

Megalakult a 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szakmai tanácsadó testülete, melyben az MMA-t Rátóti Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja képviseli.
Az elnök Hegedűs D. Géza lett, a 16 tagú testületbe melynek tagjai a színházi élet számos területéről érkeztek a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében (MMA, Színházművészeti Tagozat) Rátóti Zoltán, az akadémia rendes tagja került be. Az elnökség tagja lett még Vidnyánszky Attila (Magyar Teátrumi Társaság), a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és Cseke Péter (Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar), a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja is.
 
Az idei POSZT versenyprogramjának válogatói Kiss B. Attila operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és Sólyom András filmrendező. A programban szerepel a budapesti Nemzeti Színház részéről a Vidnyánszky Attila rendezésében bemutatásra kerülő Don Quijote (Verebes Ernő – Cervantes) is.
 
A rendezvényen a találkozó „Legjobb színházi alkotóját" szakmai különdíjban részesíti a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata. A tagozat emellett színházművészeti kiállítással is részt vesz majd az eseményen, melynek címe: Arc–álarc.
Pécsi Országos Színházi Találkozót június 9. és 18. között rendezik. A fesztivál programjába tizenhat produkció, köztük hét nagyszínpadi és kilenc stúdió-előadás került be. További információ: http://www.poszt.hu/
 
A szakmai tanácsadó testület feladata a POSZT versenyprogramjával kapcsolatos művészeti és szakmai kérdések megvitatása, valamint a POSZF Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, művészeti igazgatójának és programigazgatójának szakmai támogatása. A testület iránymutatásával segíti az ügyvezetői döntések meghozatalát, szakmai és nyilvános kommunikációját, valamint részt vesz a POSZT versenyszabályzatának kidolgozásában és karbantartásában.