Konferencia és kiállítás Kozma Lajosról

Építészként, grafikusként és iparművészként is maradandót alkotott

November 22-én a Pesti Vigadóban még többet tudhattunk meg a művészről, akinek pályája szorosan kapcsolódott Kós Károly és Györgyi Dénes munkásságához. Kozma Lajos célja Lechner Ödön nyomán a magyar népművészet hagyományaira alapozott, új, korszerű építészet és iparművészet létrehozása volt. 
November 24, 2023

Szövetbe öltött hagyomány

Újragondolt viseletek a Katona József Nemzeti Színházban

A Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportjának támogatásával elismert hazai viseletkészítők munkáiból nyílt kiállítás december 3-án a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A Szövetbe öltött hagyomány című tárlat 2024. február 11-ig látogatható a színház bal oldali páholyfolyosóján. 

December 5, 2023

Lukácsi László a Prima Primissima díj jelöltjei közt

Részletek Györgyei Szabó Magdolna a kultúra.hu portálon megjelent interjújából

Geometrikus alakzatok, organikus formák, színpompás legyezők. Lukácsi László üvegművész, az MMA rendes tagja munkái itthon és külföldön is ismertek. A Prima Primissima díjra jelölt művész üveg iránti szenvedélyében már fia is osztozik.

November 30, 2023

Apró vonalak, monumentális jelentéssel

Kókay Krisztina kiállítása Magyarkanizsán

Papírra és textilre rajzolt, vagy gobelinbe szövött érzésekkel találkozhat az, aki megtekinti Kókay Krisztina, Ferenczi Noémi-díjas textil- és grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja kiállítását Magyarkanizsán. A művész fél évszázados alkotóművészeti múltjának jeles művei láthatók a Dobó Tihamér képtárban.

November 16, 2023

„Sok szép és fontos feladat vár rám"

Interjú Geszler Mária Garzuly keramikusművésszel

Szeptember óta látható Geszler Mária Garzuly Kossuth és Munkácsy-díjas keramikusművész, az MMA rendes tagja Dráma a kertben című kiállítása a Szombathelyi Képtárban; előhírnöke egy jövőre megnyíló, családtörténettel kiegészülő állandó tárlatnak. Ebből az alkalomból Merklin Tímea készített a művésszel interjút a vaol.hu számára.

November 6, 2023

„A természet jobban tudja"

Schrammel Imre kilencven éves

A Magyar Művészeti Akadémia Schrammel Imre keramikust, az MMA rendes tagját köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából 2023. október 30-án az MMA Irodaház Akadémiai Klubjában. Az eseményen bemutatták az MMA Kiadó gondozásában megjelent Sketchbook – Rajzok, vázlatok című albumot is, amely betekintést enged a nemzet művésze gondolkodásmódjába. Elegendő az alkotáshoz a föld és a kéz?

October 31, 2023
Último