Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27 mars 2020

Kortárs keresztény művészeti kiállítás a Bazilikában

„Útmutató" címmel vendégkiállítást rendeznek a Bazilikában, amelyen a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből válogatott alkotásokat tekinthetik meg.

29 mai 2015

Tiszteletvacsorát adott Melocco Miklós szobrászművésznek Áder János

Tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Melocco Miklósnak május 20-án este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Prima Primissima-díjas szobrászművész 80. születésnapja alkalmából.

22 mai 2015

Boldogasszony kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériájának Boldogasszony kiállítása a Várkert Bazár Déli Palotájában. A tárlat fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. További védnökei Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

21 mai 2015

Hallgatni, mit mesél a nemes

Ünnepélyes keretek között, ám szakadó esőben avatták fel pénteken Zalaegerszeg új köztéri alkotását, Farkas Ferenc szobrászművész Zalai nemes című szobrát, mely a város rendezett tanácsúvá válásának 130. évfordulójára készült. A művet Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke, Zalaegerszeg díszpolgára avatta fel.

18 mai 2015

Véssey Gábor tárlata a Szolnoki Galériában

Véssey Gábor Fénytörések című kiállításán a művész nagyméretű képeit és új szobrait tekinthetik meg az érdeklődők.
 

28 avril 2015
Premier Dernier