Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27 mars 2020

Karátson Gábor temetése

Karátson Gábor Kossuth- és Prima-díjas író, műfordító, festő és filozófus, művészetpedagógus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának temetése augusztus 26-án, délután 3 órakor, a Farkasréti temetőben lesz. 

25 août 2015

Portréfilm Vinczeffy Lászlóról

A Duna Tv Isten kezében című magazin műsorában augusztus 23-án, vasárnap 9 órakor portréfilmet sugároznak Vinczeffy László festőművészről, a Magyar Művészeti Akadémia tagjáról.

19 août 2015

Zebegényben újra látható „A világ közepe"

Az Amrita Sher-Gil nyomában című tárlat záróeseménye
 
Zebegény utcáin augusztus 24-ig tekinthetők meg molinókon Amrita Sher-Gil helyben festett képei, valamint családi fotók is. Az Amrita Sher-Gil nyomában című kiállítás záró eseményére augusztus 21-én 20.30 órakor kerül sor a Dőry Villában (Zebegény Dózsa György út 24.) 

17 août 2015

Szlovén kapcsolat a Műcsarnokban

Augusztus 6-án Mesterek és mestereik ‒ Hagyomány és folytonosság a szlovén festészetben címmel nyílt kiállítás a Műcsarnokban, amely a szlovén festészetbe enged betekintést az 1920-as évektől máig. A kiállítás egy csereprogram keretében jött létre, melynek másik eseménye, a Magyar Művészeti Akadémia képzőművészeit bemutató tárlat július 1-jén nyílt meg a ljubljanai várban.

7 août 2015

Már több mint 13 ezer látogató

Bő egy hónap alatt 13 ezer látogatója volt a Magyar Művészeti Akadémia nagyszabású kiállításának Ljubljanában. A kiállítást szlovéniai látogatása során – a kortárs művészet iránt érdeklődő orosz miniszterelnök – Dmitrij Medvegyev is megtekintette.

3 août 2015
Premier Dernier