Ferencz István építésznek ítélték az idei Miskolci Múzsa Díjat

Ferencz István építésznek ítélték az idei, immár 11. Miskolci Múzsa Díjat, amely a város legrangosabb kulturális elismerése.

 

A Miskolci Múzsa Díjat minden évben a magyar kultúra napja alkalmából adja át az alapítvány a díjazott személyéhez kötődő gálaműsoron a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínpadán. A díjátadót 2013. január 18-án tartják, akkor veheti át az elismeréstFerencz István Kossuth- és Ybl-díjas építész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, akinek nevéhez több miskolci épület, köztük a Miskolci Egyetem jogtudományi kara és egy egyházi oktatási épületegyüttes is fűződik.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, a kuratórium elnöke elmondta, hogy a város kulturális és gazdasági életének meghatározó képviselői alkotta kuratórium választja ki minden évben a Miskolci Múzsa díjast, idén tizenhat jelölt közül Ferencz Istvánt. Mint rámutatott az elismerés azokat illeti, akik a város hírnevét országosan és külföldön is növelik alkotásaikkal, művészi produkcióikkal, munkásságukkal.

21 novembre 2012  |  díj-kitüntetés ferencz istván