Művészetpedagógiai elismerések

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata november 30-án adta át 2023. évi Művészetpedagógiai Elismerő Okleveleit az MMA irodaházában.
„Nemcsak mindennapos testnevelés kell, hanem mindennapos katarzis is" – idézte Freund Tamás agykutató, az MTA elnöke szavait Solymosi-Tari Emőke zenetörténész, az MMA Művészetelméleti Tagozatának vezetője a díjátadón. Mint emlékeztetett rá, a művészetpedagógia, a művészettel való személyiség- és közösségfejlesztés segítése a Magyar Művészeti Akadémia egyik legfontosabb feladata.
1 décembre 2023

Egyedülálló építészeti vitaest az építőművészeti újságíróképzésért

WARchitecture – Építészeti vitaest címmel új, építészeti tematikájú vitaműsort indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). A november 14-én tartott első est vendégei Erhardt Gábor és Smiló Dávid építészek voltak, a házigazda és moderátor pedig Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus, a kutatóintézet tudományos főmunkatársa. A széles körű érdeklődés mellett megrendezett eseménynek a Walter Rózsi-villa adott otthont.

24 novembre 2023

Tízéves a Magyar Művészet, a köztestület művészetelméleti folyóirata

Szerkesztők és szerzők részvételével, ünnepélyes keretek között mutatták be november 16-án a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészetelméleti folyóirata, a kéthavonta megjelenő Magyar Művészet idei hatodik lapszámát. Ebből az alkalomból megemlékeztek a folyóirat tízéves jubileumáról. 

16 novembre 2023

Hagyatékból örökség

Ittzés Mihály-emléknap a Pesti Vigadóban

A Magyar Kodály Társaság és a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében, 2023. október 14-én, a Pesti Vigadó Makovecz-termében emlékeztek pályatársai a 85 éve született és immár öt éve, 2018. június 12-én eltávozott Ittzés Mihály zenepedagógusra, művészeti íróra, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjára. 

31 octobre 2023

Megemlékezések 1956-ról

1956. október 23-a alkalmából számos megemlékezést tartanak országszerte, illetve határainkon túl. A programok részben a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával, illetve akadémikusai részvételével valósulnak meg.

20 octobre 2023

Nyíregyházától Máriapócsig

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tanulmányútja

Az MMA Művészetelméleti Tagozata 2023. október 9-11-ig szakmai tanulmányúton vett részt, amelynek fókuszában a nyírségi és az ország keleti határán elterülő szatmári régió művészeti, oktatási és vallási emlékei, intézményei álltak.

18 octobre 2023
Dernier