Turi Attila a Nemzeti Kulturális Tanács élén

Az MMA elnöke vezeti a tanácsadó testületet
 
Turi Attila, Kossuth- és Ybl-díjas építészt, az MMA elnökét nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Kulturális Tanács élére. A tizenhét kultúrstratégiai intézmény vezetőjéből álló szervezetet február 9-ei hatállyal vezeti, a társelnök továbbra is Csák János, kulturális és innovációs miniszter.
14 février 2024


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Elhunyt Katona Szabó Erzsébet textilművész

Életének 72. évében elhunyt Katona Szabó Erzsébet, Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Katona Szabó Erzsébetet a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.
„Műveimben… az elemek, a témák állandóan vissza-visszatérnek új alakban, újabb és újabb utak nyílnak. Mindig fontosnak éreztem viszont az érzelmekre hatni tudó üzenetet, legyen az falikárpit, öltözékbemutató, vagy éppen bőrkollázs-kompozíció." (Katona Szabó Erzsébet)

5 février 2024

Elnökségi ülés Pannonhalmán

Kihelyezett, ünnepi ülést tartott a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége a magyar kultúra napja alkalmából a Pannonhalmi Bencés Főapátság és Bencés Gimnázium épületében január 22-én. A résztvevőket Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntötte, hangsúlyozva, hogy az MMA elnöksége kultúraközvetítő tevékenységével jó elhatározást, nemes célt szolgál. 

23 janvier 2024

Közlemény

A MAGYAR MŰVÉSZETI AKADÉMIA MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Értesítjük a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy módosult a Magyar Művészeti Akadémia honlapján 2024. január 9-én megjelent Művészeti Program Pályázati kiírás (Kódszám: MMA-2024–P1), melyben az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat esetében változott a pályázat benyújtására jogosultak köre. 

23 janvier 2024

Művészettel nevelés a közoktatásban

Államtitkári látogatás az MMA-ban

Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke bemutatkozó látogatáson fogadta Maruzsa Zoltánt, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkárát 2024. január 17-én a Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti irodaházában.

17 janvier 2024
Dernier
// ]]>