Megtartotta első rendes közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia

A közgyűlés – többek között – megvitatta, majd elfogadta a 2012. évi akadémiai szakmai programot, illetve a köztestület költségvetését, amely lehetővé teszi a szervezet működését. A művészeti programok és alkotások megvalósítása, a díjak és ösztöndíjak odaítélése, a művészeti, elméleti és kulturális folyóiratok, valamint a társadalmi szervezetek és alkotóközösségek támogatása az éves költségvetés szerint és akadémiai szakmai program keretében történik.

A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége nyolctagú. A nyolc tagból a novemberi közgyűlésen a köztestület megválasztotta Fekete György elnököt, dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkárt, Zelnik József és Csáji Attila alelnököt, Jankovics Marcell és Sára Sándor elnökségi tagot. A január 28-án megtartott közgyűlés napirendjén szerepelt a további két elnökségi tag megválasztása. A köztestület hatvan támogató szavazattal elnökségi taggá választotta Ács Margit írót. A másik elnökségi tagot eredménytelen szavazás miatt következő közgyűlésén választja me

A testület tiszteletbeli taggá választotta Kampis Miklóst, Dr. Nemeskürty Istvánt, Rostoka Lászlót és Szenik Ilonát.

A tavasz folyamán megalakul a művészeti köztestület nyolc tagozata, tevékenységük révén kibontakozik a Magyar Művészeti Akadémia művészeti-köztestületi tevékenysége.

Budapest, 2012. január 28.

MMA Sajtóiroda