Új művészekkel bővült a Halhatatlanok Társulata

Akadémikusunk, Piros Ildikó színművész is a tagok közt

Idén ismét új tagokat választottak a Halhatatlanok Társulatába. A szakmai kuratórium ajánlása alapján, a közönség szavazata döntött. 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését. 
27. syyskuuta 2023

Aranyplakett a Szegedi Kortárs Balett vezetőinek

Az elismerést Echéry-Pataki András igazgató és Juronics Tamás művészeti vezető vehette át

A Carmina burana táncjátékkal kezdte meg új évadát a Szegedi Kortárs Balett társulata. Az idei jubileumi, ünnepi évad az együttes életében, ugyanis Juronics Tamás és Echéry-Pataki András éppen három évtizeddel ezelőtt vette át a társulat irányítását. 

29. syyskuuta 2023

Átadták a Magyar Örökség díjakat

A díjazottak közt van Eperjes Károly színművész, az MMA rendes tagja
 
Szeptember utolsó hétvégéjén átadták a Magyar Örökség díjakat a budapesti Ráday Ház Dísztermében. A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát".

28. syyskuuta 2023

Madách Projekt 2023

A magyar dráma napja és a Színházi Olimpia
 
Szeptember 21-én ünnepeltük a magyar dráma napját: ennek apropóján az M5 csatorna műsorra tűzte a 10. Színházi Olimpia keretében megvalósult „Madách Projekt 2023 – Az ember tragédiája" című performanszot.

26. syyskuuta 2023

Vallomásosan alkotni

Interjú Oberfrank Pállal

Interjúsorozatunk mostani epizódjában Oberfrank Pál színművészt, színigazgatót, az MMA Veszprémi Regionális központjának elnökét új megbízatásáról kérdeztük. Gazsó L. Ferenc szerkesztő − többek között  családi indíttatásáról, piarista kötődéséről, a Színművészeti Főiskola megkezdése előtti kitérőről kérdezte. 

21. syyskuuta 2023

Kubik Anna és Cseke Péter a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjazottjai közt

LEZÁRULT A SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ TIZENHARMADIK ÉVADA, TÖBB MINT NEGYVENEZER NÉZŐ VOLT KÍVÁNCSI AZ ELŐADÁSOKRA

A Magyar Teátrum Nyári Fesztivált 2023. június 16. és augusztus 21. közt rendezték meg, a legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása, a legjobb meseelőadás a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett.

25. elokuuta 2023
Viimeinen