Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Salgótarjáni Tavaszi Tárlat

Több mint kétszáz festmény, grafika, szobor és térplasztika látható a szombaton megnyílt 32. Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton. A Dornyay Béla Múzeumban augusztus 31-ig látogatható kiállításra az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is érkeztek pályaművek.

27. toukokuuta 2013

Szoborünnep

Az Ybl Egyesület idén május 29. és június 20. között rendezi meg a számos kulturális programot felvonultató III. Szoborünnepet. A szervezők az ország minden településéről várják a szobrászat és építészet kapcsolatához kötődő helyi ünnepségek, rendezvények csatlakozását.

23. toukokuuta 2013
Czene András köszöntője

Szemadám György: Arabuko Sokoke

„A sovány elefánt erdeje" – így hangzik magyarul Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja 2013. május 10-én megnyílt kiállításának címe, mely egyben Kenya legfőbb nemzeti parkjának is a neve.

10. toukokuuta 2013

Felavatták az Esterházy-szobrot

Felavatták Esterházy János egészalakos bronzszobrát, Nagy János szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja alkotását a főváros XII. kerületében, a Gesztenyés kertben.

8. toukokuuta 2013
Szalay Lajos: A virág (szitanyomat, papír)

Picasso ajánlásával

A Szombathelyi Képtár gyűjteményéből, Szalay Lajos grafikusművész alkotásaiból nyílik tárlat 2013. május 8-án, szerdán a Répce Galérián.

6. toukokuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen