Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019
Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész kiállítása nyílik meg Paradoxometria címmel a kőszegi Művészetek Házában augusztus 30-án, pénteken 17 órakor. Köszöntőt mond: dr. Lőrincz Zoltán, a  Kőszegi Művészeti Egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja: Mészáros György festőművész.

12. elokuuta 2013

Nemzetközi Művésztelep Dunaszerdahelyen

Öt magyar nemzetiségű festő és hat szobrász vesz részt a dunaszerdahelyi Nemzetközi Művésztelep idei munkájában augusztus 5-től. Alkotásaikból 9-én kiállítás nyílik a Kortárs Magyar Galériában, a Vermes-villában.

29. heinäkuuta 2013

Amrita Sher-Gil-kiállítás nyílt Balatonfüreden

Amrita Sher-Gil életét és alkotásait mutatja be a születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a balatonfüredi Vaszary Villában, melyet 2013. július 15-én nyitottak meg. A száz éve született festőnő tiszteletére az idei évet Indiában Sher-Gil-emlékévvé nyilvánították. E programsorozat része a most megnyílt kiállítás is.

16. heinäkuuta 2013
Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Az Erdély Művészetéért Alapítvány és az E-Galéria szervezésében június 11-én nyílt meg Páll Lajos emlékkiállítása az esztergomi Prímás pincében.

3. heinäkuuta 2013

Kopjafa Jakobovits Miklós emlékére

A bálványosi Grand Hotel Szálloda parkjában tegnap felavatták a ta­valy decemberben elhunyt Jakobovits Miklós nagyváradi Munkácsy Mihály-díjas festőművész és művészeti író emlékére állított kopjafát. Az emlékjel a csernátoni Haszmann-alkotóműhelyben készült.

27. kesäkuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen