Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Salgótarjáni Tavaszi Tárlat

Több mint kétszáz festmény, grafika, szobor és térplasztika látható a szombaton megnyílt 32. Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton. A Dornyay Béla Múzeumban augusztus 31-ig látogatható kiállításra az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is érkeztek pályaművek.

27. toukokuuta 2013

Szoborünnep

Az Ybl Egyesület idén május 29. és június 20. között rendezi meg a számos kulturális programot felvonultató III. Szoborünnepet. A szervezők az ország minden településéről várják a szobrászat és építészet kapcsolatához kötődő helyi ünnepségek, rendezvények csatlakozását.

23. toukokuuta 2013
Czene András köszöntője

Szemadám György: Arabuko Sokoke

„A sovány elefánt erdeje" – így hangzik magyarul Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja 2013. május 10-én megnyílt kiállításának címe, mely egyben Kenya legfőbb nemzeti parkjának is a neve.

10. toukokuuta 2013

Felavatták az Esterházy-szobrot

Felavatták Esterházy János egészalakos bronzszobrát, Nagy János szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja alkotását a főváros XII. kerületében, a Gesztenyés kertben.

8. toukokuuta 2013
Szalay Lajos: A virág (szitanyomat, papír)

Picasso ajánlásával

A Szombathelyi Képtár gyűjteményéből, Szalay Lajos grafikusművész alkotásaiból nyílik tárlat 2013. május 8-án, szerdán a Répce Galérián.

6. toukokuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen