Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Demeter István és Haris László közös kiállítása

A mindenség mérete címmel nyílt kiállítás Demeter István festményeiből és Haris László fotóiból június 15-én az egri Kepes Intézetben.

17. kesäkuuta 2013

Amrita

2013-ban itthon és Indiában Amrita Sher-Gil magyar-indiai festőművész (1913–1941) születésének 100. évfordulóját ünnepeljük, és megemlékezünk Baktay Ervin indológus (1890–1963) halálának 50. évfordulójáról.

12. kesäkuuta 2013

Szentkirályi Miklós: Gránátalma a szárnyasoltáron

Szentkirályi Miklós Béla restaurátor-művész nemrég ünnepelte 70. születésnapját. Tavaly nyomdai napvilágot látott könyvéről, amely eddigi életművének egyfajta összegzése is, Dvorszky Hedvig művészettörténész írt recenziót.

30. toukokuuta 2013

Salgótarjáni Tavaszi Tárlat

Több mint kétszáz festmény, grafika, szobor és térplasztika látható a szombaton megnyílt 32. Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton. A Dornyay Béla Múzeumban augusztus 31-ig látogatható kiállításra az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is érkeztek pályaművek.

27. toukokuuta 2013

Szoborünnep

Az Ybl Egyesület idén május 29. és június 20. között rendezi meg a számos kulturális programot felvonultató III. Szoborünnepet. A szervezők az ország minden településéről várják a szobrászat és építészet kapcsolatához kötődő helyi ünnepségek, rendezvények csatlakozását.

23. toukokuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen