Elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festő- és grafikus művész, az MMA rendes tagja

2019. július 20-án elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festő- és grafikus művész, az MMA rendes tagja. Kovács Pétert a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.
22. heinäkuuta 2019
A Magyar Képzőművészeti Egyetem új művésztelepe Zalaszentgróton

A Magyar Képzőművészeti Egyetem új művésztelepe Zalaszentgróton

A tizenöt éve működő zalaszentgróti Villa Negra alkotótelep vezetője, Lelkes Márk szobrászművész szervezésével egyetemi művésztelep alakult Zalaszentgróton. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és Zalaszentgrót Önkormányzata hosszú távú együttműködési szerződést írt alá az egyetemi tanmenetet segítő szobrász művésztelep létrehozására.

21. elokuuta 2013
Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész kiállítása nyílik meg Paradoxometria címmel a kőszegi Művészetek Házában augusztus 30-án, pénteken 17 órakor. Köszöntőt mond: dr. Lőrincz Zoltán, a  Kőszegi Művészeti Egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja: Mészáros György festőművész.

12. elokuuta 2013

Nemzetközi Művésztelep Dunaszerdahelyen

Öt magyar nemzetiségű festő és hat szobrász vesz részt a dunaszerdahelyi Nemzetközi Művésztelep idei munkájában augusztus 5-től. Alkotásaikból 9-én kiállítás nyílik a Kortárs Magyar Galériában, a Vermes-villában.

29. heinäkuuta 2013

Amrita Sher-Gil-kiállítás nyílt Balatonfüreden

Amrita Sher-Gil életét és alkotásait mutatja be a születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a balatonfüredi Vaszary Villában, melyet 2013. július 15-én nyitottak meg. A száz éve született festőnő tiszteletére az idei évet Indiában Sher-Gil-emlékévvé nyilvánították. E programsorozat része a most megnyílt kiállítás is.

16. heinäkuuta 2013
Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Az Erdély Művészetéért Alapítvány és az E-Galéria szervezésében június 11-én nyílt meg Páll Lajos emlékkiállítása az esztergomi Prímás pincében.

3. heinäkuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen