Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
5. joulukuuta 2019

Ámos Imre és a XX. század

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az azzal együttműködő Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány 2012 decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában összművészeti vándorkiállítást szervezett, melynek záró helyszíne a Rumbach utcai zsinagóga. A kiállításon szereplő alkotások albumát is itt mutatják be október 27-én, 16 órakor.

14. lokakuuta 2013

Kuti Dénes kiállítása

A Kárpát-haza Galériát október 14-én Kuti Dénes szovátai festőművész tárlatával nyitották meg. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett kiállítás fővédnöke Fekete György, az MMA elnöke, aki egyben a tárlatot is megnyitotta.

10. lokakuuta 2013

Díjak a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Czene Márta festőművész kapta idén a Tornyai-plakettet, a jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet a képzőművészeti seregszemle mintegy húsz másik elismerésével együtt a kiállítás vasárnapi megnyitóján adtak át Hódmezővásárhelyen. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy jövőre az ideinél 17 milliárd forinttal több állami forrás jut a kultúrára.

7. lokakuuta 2013

Csíkszentmihályi Róbert kiállítása Verőcén

2013. október 5-én megnyílt Csíkszentmihályi Róbert Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása a verőcei Gorka Kerámiamúzeumban. A kiállítást Vadász György Kossuth-díjas építész nyitotta meg, köszöntőt mondott továbbá dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.

7. lokakuuta 2013

Megnyílt a Négy elem című kiállítás

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint 470 művészének alkotásaiból nyílt meg a Négy elem című kiállítás 2013. október 5-én, szombaton. Az egyszerre négy helyszínen zajló esemény ünnepélyes megnyitóját a szentendrei MűvészetMalomban tartották.

7. lokakuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen