Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Megújuló hagyományok a Magyar Festészet Napján

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Magyar Festészet Napját október 18-án, Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepén, amely megszámlálhatatlan ingyenesen látogatható kiállítással és eseménnyel várja a nagyközönséget. A tizenegy évvel ezelőtt egynaposnak indult kortárs festészet-ünnep az egyre nívósabb kapcsolódó programoknak köszönhetően ebben az évben is többnaposra duzzadt.

4. lokakuuta 2013

Négy elem

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Négy elem címmel kiállítást szervezett képzőművész tagjai számára. A szakmai zsűri által kiválasztott művekből rendezett kiállítás egy időben, négy helyszínen lesz látható: Budapesten az Olof Palme Házban, Szentendrén a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban, valamint a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban. A megnyitó rendezvényen az MMA több szakmai díjának átadására is sor kerül.

2. lokakuuta 2013

Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíj a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat első ízben a jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitóján, október első vasárnapján adják át. Az ösztöndíjat elnyert művészek a következő esztendőben kamaratárlaton mutatkozhatnak be a vásárhelyi Tornyai-múzeumban.

30. syyskuuta 2013

Átadták a felújított Szentendrei Régi Művésztelepet

Átadták a felújított Szentendrei Régi Művésztelepet pénteken, a komplexum 200 millió forintos beruházással újult meg. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében kiemelte: a kormányzatnak az utolsó pillanatban sikerült megmentenie a művésztelepet az enyészettől. 

27. syyskuuta 2013

Tárlat Szent István emlékezetére

Csoportos kiállítás nyílt szeptember 26-án Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában a Szent István Emlékév alkalmából „Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga…" címmel. A tárlaton többek mellett Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Orosz István, Somogyi Győző munkáival találkozhatunk.

27. syyskuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen