Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Gergely-Farmos Lilla kapta a Samu Géza-díjat

A fiatal szobrászművészt, Gergely-Farmos Lillát tüntették ki idén a tizedik alkalommal átadott Samu Géza-díjjal, amit Kő Pál, a díj egyik alapítója adott át a művésznő képviselőjének.

13. helmikuuta 2014

A térről és változatairól

A Magyar Vízfestők Társaságának csoportos kiállítása látható a kecskeméti Cifrapalotában. A tér változatai – A tér síkábrázolása II. című tárlaton az érdeklődők harminc magyar művész alkotásait láthatják egy helyen. A tárlat február 23-ig tekinthető meg.

6. helmikuuta 2014

Nagy János szobrászművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Az ősi magyar motívumkincshez nyúl vissza Nagy János felvidéki szobrász, akinek munkáiból kedden nyílt kiállítás a budapesti Kárpát-haza Galériában. A tárlat február 17-ig látogatható.

22. tammikuuta 2014

Ujvárossy László kapta idén a Jakobovits Miklós-díjat

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete és az Im Memoriam Jakobovits Miklós Társaság 2013 januárjában Jakobovits Miklós-díjat hozott létre, melyet minden esztendőben január 22-én, a magyar kultúra napján adnak át, emléket állítva ezáltal a művésznek, aki a Bihar megyei RMDSZ egyik alapító tagja és aki munkásságával a város hírnevét öregbítette nem csupán az országban, hanem a határokon túl is. 

21. tammikuuta 2014

Elegancia és nemzeti identitástudat

2014. január 10-én nyílt meg Sára Ernő Ferenczy-díjas grafikusművész kiállítása a Józsefvárosi Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának munkássága a tervezőgrafika minden területét átfogja, az emblémától, a csomagoláson át a kisnyomtatványig, prospektusig, katalógusig, könyvig, s amelynek szerves része a kiállítási grafika, az arculat-, a címer- és plakáttervezés.

13. tammikuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen