Verstrichene Zeit – Elfolyó idő

A Magyar Művészeti Akadémia tárlata Passauban, a Modern Művészetek Múzeumában
 
2019. július 5-én nyílt meg a Magyar Művészeti Akadémia Verstrichene Zeit – Elfolyó idő című kortárs képzőművészeti kiállítása a Passaui Modern Művészetek Múzeumában (Museum Moderner Kunst – Wörlen, cím: Bräugasse 17, 94032, Passau) a „30 éve szabadon" emlékév programsorozataihoz kapcsolódóan. A nyugati határnyitás harmincéves évfordulóján az MMA akadémikus tagjainak munkái e meghatározó történelmi eseményt idézték meg a művészet nyelvén, a német–magyar kapcsolatok kiemelten fontos kulturális állomásaként.
17. heinäkuuta 2019

Jovián György műtermében

Jovián György festőművész pályakezdéséről, művészetét ért korai hatásokról és sajátos szakmai fogásairól mesél. Rövidfilmünkből kirajzolódik az ív, ahogyan a művész a korai kísérletektől eljutott a rá jellemző, különös hangulatú ábrázoló festészetig.

14. lokakuuta 2013

Ámos Imre és a XX. század

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az azzal együttműködő Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány 2012 decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában összművészeti vándorkiállítást szervezett, melynek záró helyszíne a Rumbach utcai zsinagóga. A kiállításon szereplő alkotások albumát is itt mutatják be október 27-én, 16 órakor.

14. lokakuuta 2013

Kuti Dénes kiállítása

A Kárpát-haza Galériát október 14-én Kuti Dénes szovátai festőművész tárlatával nyitották meg. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett kiállítás fővédnöke Fekete György, az MMA elnöke, aki egyben a tárlatot is megnyitotta.

10. lokakuuta 2013

Díjak a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Czene Márta festőművész kapta idén a Tornyai-plakettet, a jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet a képzőművészeti seregszemle mintegy húsz másik elismerésével együtt a kiállítás vasárnapi megnyitóján adtak át Hódmezővásárhelyen. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy jövőre az ideinél 17 milliárd forinttal több állami forrás jut a kultúrára.

7. lokakuuta 2013

Csíkszentmihályi Róbert kiállítása Verőcén

2013. október 5-én megnyílt Csíkszentmihályi Róbert Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása a verőcei Gorka Kerámiamúzeumban. A kiállítást Vadász György Kossuth-díjas építész nyitotta meg, köszöntőt mondott továbbá dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.

7. lokakuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen