Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Díjak a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Czene Márta festőművész kapta idén a Tornyai-plakettet, a jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet a képzőművészeti seregszemle mintegy húsz másik elismerésével együtt a kiállítás vasárnapi megnyitóján adtak át Hódmezővásárhelyen. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy jövőre az ideinél 17 milliárd forinttal több állami forrás jut a kultúrára.

7. lokakuuta 2013

Csíkszentmihályi Róbert kiállítása Verőcén

2013. október 5-én megnyílt Csíkszentmihályi Róbert Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása a verőcei Gorka Kerámiamúzeumban. A kiállítást Vadász György Kossuth-díjas építész nyitotta meg, köszöntőt mondott továbbá dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.

7. lokakuuta 2013

Megnyílt a Négy elem című kiállítás

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint 470 művészének alkotásaiból nyílt meg a Négy elem című kiállítás 2013. október 5-én, szombaton. Az egyszerre négy helyszínen zajló esemény ünnepélyes megnyitóját a szentendrei MűvészetMalomban tartották.

7. lokakuuta 2013

Megújuló hagyományok a Magyar Festészet Napján

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Magyar Festészet Napját október 18-án, Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepén, amely megszámlálhatatlan ingyenesen látogatható kiállítással és eseménnyel várja a nagyközönséget. A tizenegy évvel ezelőtt egynaposnak indult kortárs festészet-ünnep az egyre nívósabb kapcsolódó programoknak köszönhetően ebben az évben is többnaposra duzzadt.

4. lokakuuta 2013

Négy elem

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Négy elem címmel kiállítást szervezett képzőművész tagjai számára. A szakmai zsűri által kiválasztott művekből rendezett kiállítás egy időben, négy helyszínen lesz látható: Budapesten az Olof Palme Házban, Szentendrén a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban, valamint a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban. A megnyitó rendezvényen az MMA több szakmai díjának átadására is sor kerül.

2. lokakuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen