Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Kihirdették a „Humántapéták" pályázat győzteseit

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata pályázatot hirdetett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatói számára közösségi, nyilvános tereken elhelyezésre kerülő, sokszorosítható műalkotás tervezésére.

30. huhtikuuta 2014

Csáji Attila kiállítása a Rovás Akadémián

Csáji Attila Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke kiállítása 2014. április 22-én 18.00 órakor nyílt meg Kassán a Rovás Akadémián. A kiállítás meghívóját ide kattintva tekintheti meg.

25. huhtikuuta 2014

Supka Magdolna: A drámai groteszk

Idén ünnepeljük a huszadik századi magyar művészettörténet-írás kiemelkedő alakja, Supka Magdolna művészettörténész születésének 100. évfordulóját. Művészeti írásainak válogatott gyűjteményét jelentette meg ebből az alkalomból a Napkút Kiadó a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

11. huhtikuuta 2014

KERT – Kárpáti Tamás kiállítása

Április 3-án, csütörtökön nyitották meg Kárpáti Tamás Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának Kert című kiállítását a Forrás Galériában.

4. huhtikuuta 2014

István, a szent király

Tanulmánykötet és kiállítási katalógus Szent István tiszteletéről halálának 975. évfordulóján


Mind a kutatók, mind a nagyközönség számára kiválóan használható, tudományos igénnyel megírt, színes képanyaggal gazdagon illusztrált reprezentatív kiadványt jelentetett meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum részben a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

31. maaliskuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen