Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Felavatták Bethlen Gábor szobrát

2013. október 23-án a Bethlen Gábor Alapítvány szervezésében Kolozsvárott Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést. A rendezvényen felavatták Péterfy László szobrászművész, az MMA tagja alkotását, Bethlen Gábor első erdélyi egészalakos szobrát. 

24. lokakuuta 2013

Elindult az indiai magyar kiállítássorozat

Az UNESCO Amrita Sher-Gil évének keretein belül Indiában háromállomásos, reprezentatív kiállítássorozat indult magyar képzőművészek munkáiból. A Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével megvalósuló rendezvénysorozat első tárlata október 17-én nyílt az újdelhi Modern Művészeti Galériában.

16. lokakuuta 2013

Jovián György műtermében

Jovián György festőművész pályakezdéséről, művészetét ért korai hatásokról és sajátos szakmai fogásairól mesél. Rövidfilmünkből kirajzolódik az ív, ahogyan a művész a korai kísérletektől eljutott a rá jellemző, különös hangulatú ábrázoló festészetig.

14. lokakuuta 2013

Ámos Imre és a XX. század

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az azzal együttműködő Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány 2012 decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában összművészeti vándorkiállítást szervezett, melynek záró helyszíne a Rumbach utcai zsinagóga. A kiállításon szereplő alkotások albumát is itt mutatják be október 27-én, 16 órakor.

14. lokakuuta 2013

Kuti Dénes kiállítása

A Kárpát-haza Galériát október 14-én Kuti Dénes szovátai festőművész tárlatával nyitották meg. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett kiállítás fővédnöke Fekete György, az MMA elnöke, aki egyben a tárlatot is megnyitotta.

10. lokakuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen