Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Átadták az M. S. mester-díjat és Szkíta Aranyszarvas-díjat

Szentkirályi Miklós restaurátorművész kapta az idén az M. S. mester-díjat, Vitézy László rendező pedig a Szkíta Aranyszarvas-díjat vehette át a csütörtöki budapesti díjkiosztón az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

13. joulukuuta 2013

A restaurátorművészet titkai

2013 december 4-én nyílt meg a kassai Kelet-szlovákiai Múzeumban a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Restaurátorok Egyesülete, a Komora Restaurátorov, a Kassai Polgári Klub A restaurátorművészet titkai című kiállítása. 

11. joulukuuta 2013

Megjelent Ardai Ildikó monográfiája

A Ferenczy Noémi-díjas Ardai Ildikó textilművészetművész mintegy négy évtizednyi munkásságát összefoglaló, 160 oldalas monográfiát jelentetett meg a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap és a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának támogatásával.

9. joulukuuta 2013

Jékely Zoltán-est Visegrádon

„Jékely Zoltán kolozsvári évei levelezése és naplói tükrében" címmel tartott előadás Péterfy Sarolt Visegrádon. A Jékely-hagyatékból kiállítást is rendeztek, ahol Péterfy László Jékely szobra is megtekinthető.

8. joulukuuta 2013

Szabó Tamás kiállítása

Szabó Tamás Munkácsy-díjas festőművész legújabb kiállítása november 13-tól látható. A tárlatnak a Ráday utca 49-ben található Erlin Galéria ad otthont. 

15. marraskuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen