Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

RENESZÁNSZ – Gross Arnold kiállítása a Gellért Fürdő aulájában

Szent Márton napján nyílt meg Gross Arnold grafikus kiállítása a Gellért Fürdőben, Budapesten. A művész részletgazdag, egyedi technikával színezett rézkarcaival vált népszerűvé.

11. marraskuuta 2013
Kiállítás és animációsfilm-bemutató a Római Magyar Akadémián

Kiállítás és animációsfilm-bemutató a Római Magyar Akadémián

Az idő látképei / Time Sights / Vedute del tempo


Tegnap este a Magyar-Olasz Kulturális Évad részeként nyílt meg Az idő látképei / Time Sights / Vedute del Tempo című grafikai tárlat, amely három jeles akadémikusunk, Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz és Orosz István mintegy harminc grafikáját mutatja be.

8. marraskuuta 2013

Magyar képzőművészek munkái Bécsben

A szombathelyi III. Ars Pannonica Nemzetközi Képzőművészeti Biennále díjnyertes alkotásaiból rendeztek kiállítást a bécsi magyar nagykövetségen. A tárlatot Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg 2013. november 6-án.

8. marraskuuta 2013
Varga Imre

Varga Imre 90 éves

Varga Imre szobrászművész 1923. november 1-jén született. 90. születésnapját abban az óbudai kiállítóházban ünnepelték, amelyet harminc éve hoztak létre alkotásainak és találkozóhelynek. A szobrászt pályatársai, barátai és közéleti szereplők köszöntötték.

4. marraskuuta 2013

12. Magyar Festészet Napja

Október 17-én nyitotta meg kapuit a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésé­ben megvalósult egyik legnagyobb gyűjteményes, közös tárlat. Ezen a napon adták át a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának Különdíját Almásy Aladár festő- és grafikusművésznek.

27. lokakuuta 2013
Ensimmäinen Viimeinen