Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Emlékmű Hantai Simonnak

Hantai Simon világhírű festő tiszteletére avattak emlékművet Biatorbágyon 2014. június 17-én. Az ünnepségre eljött Hantai „földije" és barátja, Juhász Ferenc költő is.

18. kesäkuuta 2014

Az I. világháború kitörésére emlékező kiállítás Gödöllőn

Mű – Történetek – Az emlékezés éve 1914 – 2014 címmel csoportos képző- és iparművészeti kiállítás nyílik az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára június 14-én, szombaton a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben, a GIM-Házban.

13. kesäkuuta 2014

Átfogó Czóbel Béla-kiállítás Szentendrén

Czóbel, egy francia magyar címmel a Kossuth-díjas festőművész több mint hetven évet átfogó életművét csaknem 200 festményen keresztül mutatja be az a tárlat, amelyet pénteken, május 30-án nyitott meg a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.

2. kesäkuuta 2014

Szobor Kézdivásárhelyen az árvaházalapítónak

Kézdivásárhelyen május 23-án felavatták Szentkereszthy Stefánia (1832–1906) bárónő mellszobrát, Vargha Mihály kézdivásárhelyi születésű akadémikus alkotását.

28. toukokuuta 2014

Akadémikus művészek kiállítása Magyarkanizsán

Szemadám György festőművész és Gyulai Líviusz grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjai alkotásaiból nyílik kiállítás közösen hét délvidéki festővel, grafikussal május 31-én, szombaton a Dobó Tihamér Képtárban, Magyarkanizsán.

22. toukokuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen