Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
5. joulukuuta 2019

Körkörös romok

Ország Lili falai


Ország Lili, a huszadik századi magyar festészet egyik legegyénibb, legkülönösebb képi világát megteremtő művésze volt. Alig több, mint két és fél évtizedes munkásságának keresztmetszetét nyújtó katalógust jelentetett meg tavalyi kiállítása kapcsán a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Magyar Művészeti Akadémia az E.On és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

5. toukokuuta 2014

Kihirdették a „Humántapéták" pályázat győzteseit

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata pályázatot hirdetett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatói számára közösségi, nyilvános tereken elhelyezésre kerülő, sokszorosítható műalkotás tervezésére.

30. huhtikuuta 2014

Csáji Attila kiállítása a Rovás Akadémián

Csáji Attila Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke kiállítása 2014. április 22-én 18.00 órakor nyílt meg Kassán a Rovás Akadémián. A kiállítás meghívóját ide kattintva tekintheti meg.

25. huhtikuuta 2014

Supka Magdolna: A drámai groteszk

Idén ünnepeljük a huszadik századi magyar művészettörténet-írás kiemelkedő alakja, Supka Magdolna művészettörténész születésének 100. évfordulóját. Művészeti írásainak válogatott gyűjteményét jelentette meg ebből az alkalomból a Napkút Kiadó a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

11. huhtikuuta 2014

KERT – Kárpáti Tamás kiállítása

Április 3-án, csütörtökön nyitották meg Kárpáti Tamás Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának Kert című kiállítását a Forrás Galériában.

4. huhtikuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen