Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Magyar kulturális intézet nyílt Belgrádban

Aknay János Kossuth-díjas festő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja alkotásaiból nyílik tárlat július 1-jén, kedden Belgrádban abból az alkalomból, hogy kormánydelegáció élén Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos tárgyalásokat folytat a szerb vezetőkkel és megnyitja a belgrádi magyar kulturális intézetet. 

27. kesäkuuta 2014

Hol van a te testvéred? címmel Ámos Imre és kortárs magyar művészek kiállítása Varsóban

A holokauszt 70. évfordulója alkalmából Ámos Imre (1907–1944) festőművész huszonöt alkotásából, köztük a Szolnoki vázlatkönyvből és csaknem 40 kortárs magyar művész alkotásaiból június 23-án, hétfőn kiállítás nyílik Varsóban, a Lengyel Zsidóság Történeti Múzeumában.

23. kesäkuuta 2014

Emlékmű Hantai Simonnak

Hantai Simon világhírű festő tiszteletére avattak emlékművet Biatorbágyon 2014. június 17-én. Az ünnepségre eljött Hantai „földije" és barátja, Juhász Ferenc költő is.

18. kesäkuuta 2014

Az I. világháború kitörésére emlékező kiállítás Gödöllőn

Mű – Történetek – Az emlékezés éve 1914 – 2014 címmel csoportos képző- és iparművészeti kiállítás nyílik az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára június 14-én, szombaton a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben, a GIM-Házban.

13. kesäkuuta 2014

Átfogó Czóbel Béla-kiállítás Szentendrén

Czóbel, egy francia magyar címmel a Kossuth-díjas festőművész több mint hetven évet átfogó életművét csaknem 200 festményen keresztül mutatja be az a tárlat, amelyet pénteken, május 30-án nyitott meg a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.

2. kesäkuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen