Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

„Leszek haláltól ronthatatlan"

Beszélgetés Kő Pál szobrászművésszel Ratkó József költőről

Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész egészalakos Ratkó József-szobrának leleplezésére kerül sor 2014. augusztus 9-én Nagykálló főterén. A szobrászművész legújabb alkotásáról a Magyar Művészeti Akadémia honlapjának adott interjúban beszél.

17. heinäkuuta 2014

Dada a Várban

Dada és szürrealizmus, Átrendezett valóság és Életre kelt (film)kísérletek címmel egyszerre három kiállításon kaphat képet eddig nem látott teljességben a látogató a 20. század két meghatározó jelentőségű avantgárd irányzatáról, a dadaizmusról és a szürrealizmusról, a Magyar Nemzeti Galéria kiállításain július 9. és október 5. között.

11. heinäkuuta 2014

IX. Hajdúnánási Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

Idén kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit Hajdúnánáson a Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor, több mint húsz művész részvételével. Ez évben Japánból, Budapestről és környékéről érkeztek a vendégek.

10. heinäkuuta 2014

„Nem hiszek a tét nélküli művészetben"

A Forrás Galériában július 15-én tartják Sipos László erdélyi festőművész és grafikus Számvetés, színvetés című kiállításának megnyitóját. A művész több mint 30 év műveiből válogatta a kiállítás anyagát, melynek legfontosabb mondanivalója a művészi véleményformálás felelősségéhez kötődik.

9. heinäkuuta 2014

Idén Ábrahám Rafael kapja a Koller-díjat

Ábrahám Rafael grafikusművész veheti át idén a Koller György emlékére alapított Koller-díjat. Az átadási ünnepséget idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg.

27. kesäkuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen