Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Átadták a díjakat a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlaton

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat hazai képzőművészeti életben betöltött kiemelt jelentőségét tükrözik az adományozott díjak az Alföldi Galériában. 

6. lokakuuta 2014

Magyar László kiállítása a Duna Palotában

A Duna Palotában nyílt kiállítás a Kárpát-Haza Galéria szervezésében Magyar László kárpátaljai festőművész képeiből Válogatás címmel 2014. szeptember 30-án.

1. lokakuuta 2014

Somogyi Győző életmű-kiállítása a Vigadóban

Október 4-től november 23-ig tekinthető meg Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának életmű-kiállítása a Vigadóban, ahol két emeleten, összesen három teremben láthatók a művész életművének meghatározó alkotásai.

29. syyskuuta 2014

Szabad•kézzel

Finta József építész rajzaiból nyílt kiállítás Szabad•kézzel címmel a Vigadó Galériában. Az utazási emlékeket és a budapesti terveket, épületvázlatokat felvonultató tárlat szeptember 27. és november 9. között látogatható. A kiállításhoz az MMA katalógust jelentetett meg.

22. syyskuuta 2014

Szalay Lajos-kiállítás Sanghajban

Szalay Lajos, Az európai grafika mestere címmel nyílt kiállítás a sanghaji Liu Haisu Múzeumban a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) mintegy 500 darabot számláló Szalay Lajos-gyűjteményének válogatásából. 

18. syyskuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen