Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Véssey Gábor festőművész kiállítása a Próféta Galériában

Véssey Gábor Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Száll a kakukk fészkére és az éjszaka képei címmel rendezi meg kiállítását a Próféta Galériában, Budapesten augusztus 25. és szeptember 5. között.

21. elokuuta 2014

M. Novák András 70kedik

A kaposvári születésű M. Novák András Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja augusztus 17-én ünnepelte 70. születésnapját. Ebből az alkalomból a budapesti lakhelyén, Rákoshegyen levő Erdős Renée Házban kiállítása nyílik augusztus 30-án, szombaton MNA 70KEDIK – Lé & tudat címmel. A tárlat október 17-ig lesz látható. 

19. elokuuta 2014

Felavatták Ratkó József szobrát Nagykállóban

Felavatták Ratkó József költő (1936–1989) szobrát, Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, MMA-tag munkáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

Kő Pállal készült interjúnkat itt olvashatják.

11. elokuuta 2014

Rekordszámú alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Csaknem nyolcszáz alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra, a zsűri ezek közül választja ki azt a 230-250 művet, amelyet bemutatnak az október elején nyíló kiállításon az Alföldi Galériában.

7. elokuuta 2014

„Miközben szabadban rajzolgattunk"

Magyar művészek Itáliában és a Vaszary Galériában 

Mintegy húsz alkotó több mint száz grafikája, akvarellje lesz látható a Vaszary Galéria új kiállításán, melyet többek között a Magyar Művészeti Akadémia is támogat. Középpontban a tájképfestészet: Markó Károly, Barabás Miklós, Libay Károly Lajos képei, amelyek elsőként készülhettek a szabadban.

5. elokuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen