Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

A sokszínűség felvillantása Kassán

A Magyar Művészeti Akadémia 43 művészének több mint 70 alkotása látható Kassán, a Kelet-szlovákiai Múzeumban Orbis Pictus – Tükrök a világnak címmel október 28. és 2015. január 25. között. Ez a kiállítás az első, amit kifejezetten tagjainak alkotásaiból rendez az MMA a határokon túl.

29. lokakuuta 2014

Tárlatvezetés és múzeumpedagógiai foglalkozások Somogyi Győző életmű-kiállításán

Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész életmű-kiállításának időtartama alatt, október 4-től november 23-ig, szakmai tárlatvezetésre várja a közönséget, lehetőséget nyújtva a személyes találkozásra, beszélgetésre. 

22. lokakuuta 2014

Idős mesterek és fiatalok a III. Szobrász Biennálén

A szentendrei MűvészetMalomban harmadik alkalommal nyílik meg október 18-án, szombaton a szobrászok országos seregszemléje. Az eseményt a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége, a Ferenczy Múzeum és a Magyar Szobrász Társaság szervezte, támogatta a Magyar Művészeti Akadémia.

17. lokakuuta 2014

Ötvös is volt Supka Magdolna művészettörténész

Supka Magdolna Széchenyi-díjas művészettörténész, mindenki Mannája 100 éve született (1914. augusztus 3.) és emlékére Mesterek mentora címmel kiállítás látható Budapesten, a Józsefvárosi Galériában október 17-től, péntektől november 10-ig. A tárlat az idei Festészet napja programsorozat része.

17. lokakuuta 2014

Randevú – Bencsik István kiállítása

A nőiség, a női test szépsége a témája Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész kiállításának, amely pénteken nyílik a baranyai megyeszékhely Pécsi Galériájában.

16. lokakuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen