Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Szabad•kézzel

Finta József építész rajzaiból nyílt kiállítás Szabad•kézzel címmel a Vigadó Galériában. Az utazási emlékeket és a budapesti terveket, épületvázlatokat felvonultató tárlat szeptember 27. és november 9. között látogatható. A kiállításhoz az MMA katalógust jelentetett meg.

22. syyskuuta 2014

Szalay Lajos-kiállítás Sanghajban

Szalay Lajos, Az európai grafika mestere címmel nyílt kiállítás a sanghaji Liu Haisu Múzeumban a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) mintegy 500 darabot számláló Szalay Lajos-gyűjteményének válogatásából. 

18. syyskuuta 2014

Mega-kiállítás Szentendrén az MMA támogatásával

A Labirintus című kiállításon 628 művész, köztük képző-, ipar- és fotóművész mutatkozik be a szentendrei MűvészetMalom összes termében szeptember 7-től, vasárnaptól, október 10-ig. 

2. syyskuuta 2014

A restaurálás művészete

Budapesten először az Országos Széchényi Könyvtárban látható A restaurálás művészete című vándorkiállítás, amelyet augusztus 29-én nyitott meg Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a Budavári Palota F épületében.

1. syyskuuta 2014

Monográfia Péterfy Lászlóról

Az Erdélyi Művészek Leányfalun című rendezvényen mutatta be Banner Zoltán művészettörténész Péterfy László szobrász- és festőművészről szóló monográfiáját, amelyet a marosvásárhelyi Mentor Kiadó jelentetett meg az Erdélyi Magyar Képzőművészek sorozatában.

25. elokuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen