Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

A Nagy Háború

1914 2014
 
A Nagy Háború címmel emlékező kiállítás nyílik a Pesti Vigadóban. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti, Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozata által rendezett tárlat kortárs alkotóművészek szemével láttatja az első világháború tragikumát. A kiállítás 2014. december 4-től 2015. január 18-ig látogatható.

27. marraskuuta 2014

Ember és világ különleges viszonya Földi Péter alkotásain

Az egyedi látásmódú festőművész összegző kiállítása a Tornyai Múzeumban


Földi Péter Kossuth-díjas festőművész sajátos világú alkotásaiból nyílik összegző kiállítás november 23-án, vasárnap déli 12 órakor Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. A hatvan festményből és jó néhány különleges plasztikából álló tárlatot Nagy Imre művészettörténész, múzeumigazgató nyitja meg a múzeum emeletén.

19. marraskuuta 2014

Kiállítás nyílt Jakobovits Miklós munkáiból

Jakobovits Miklós (1936–2012) Munkácsy- és Arshile Gorky-díjas erdélyi festőművész csendéleteiből, városi tájaiból és tárgylenyomataiból nyílt kiállítás november 7-én a Forrás Galériában. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériájának kiállítása november 23-ig látható.

10. marraskuuta 2014

A Duna összeköt

Duna címmel több mint 70 magyarországi és felvidéki magyar képzőművész egy-egy alkotásából látható tárlat 2014. november 7-től november 28-ig Szentendrén, a Régi Művésztelep Galériában.

7. marraskuuta 2014

Felavatták az új abdai Radnóti-szobrot

November 7-én felavatták az új Radnóti-szobrot Abdán a költő halálának hetvenedik évfordulója alkalmából. A régi szobor részletekig hű mását Melocco Miklós faragta újra.

7. marraskuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen