Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Ötvös is volt Supka Magdolna művészettörténész

Supka Magdolna Széchenyi-díjas művészettörténész, mindenki Mannája 100 éve született (1914. augusztus 3.) és emlékére Mesterek mentora címmel kiállítás látható Budapesten, a Józsefvárosi Galériában október 17-től, péntektől november 10-ig. A tárlat az idei Festészet napja programsorozat része.

17. lokakuuta 2014

Randevú – Bencsik István kiállítása

A nőiség, a női test szépsége a témája Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész kiállításának, amely pénteken nyílik a baranyai megyeszékhely Pécsi Galériájában.

16. lokakuuta 2014

Átadták a díjakat a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlaton

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat hazai képzőművészeti életben betöltött kiemelt jelentőségét tükrözik az adományozott díjak az Alföldi Galériában. 

6. lokakuuta 2014

Magyar László kiállítása a Duna Palotában

A Duna Palotában nyílt kiállítás a Kárpát-Haza Galéria szervezésében Magyar László kárpátaljai festőművész képeiből Válogatás címmel 2014. szeptember 30-án.

1. lokakuuta 2014

Somogyi Győző életmű-kiállítása a Vigadóban

Október 4-től november 23-ig tekinthető meg Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának életmű-kiállítása a Vigadóban, ahol két emeleten, összesen három teremben láthatók a művész életművének meghatározó alkotásai.

29. syyskuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen