Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

A Fény Nemzetközi Éve 2015

A természettudományok fontosságára is felhívják a figyelmet A Fény Nemzetközi Éve 2015 programjai, amelyeknek egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

19. helmikuuta 2015

Megújult a torbágyi római katolikus templom

Neves restaurátorok résztvételével újult meg a biatorbágy-torbágyi római katolikus templom, amely – a Zsámbéki-medencében egyedülállóan – teljes és egységes, 18. századi barokk liturgikus faberendezésekkel büszkélkedhet.

16. helmikuuta 2015

Elhunyt Kusztos Endre erdélyi festő, grafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

Élete kilencvenedik évében, 2015. február 14-én tragikus balesetben elhunyt az erdélyi Szovátán élő Kusztos Endre festő- és grafikusművész.

15. helmikuuta 2015

Gémes Péter emlékkiállítása

A Vigadó Galériában február 6-ától látogatható emlékkiállítás egy kisebb válogatást mutat be Gémes Péter (1951–1996) alkotásaiból, felvillantva számos jelentős tematikát az életműből. 

9. helmikuuta 2015

Megnyílt a Lantos Ferenc-kiállítás

A Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskola tanárainak és tanítványainak munkáiból nyílt kiállítás a Pécsi Kulturális Központban. Az intézmény dr. Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművészre, művészpedagógusra, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjára emlékezett.

4. helmikuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen