Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Az emlék jelene

Aknay János festményeiből nyílt kiállítás Pécsett

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg Aknay János Kossuth-díjas festőművész Az emlék jelene című tárlatát Pécsett. A Zsolnay-negyedben található Pécsi Galéria m21 látogatói május 10-ig az alkotó 114 festményét tekinthetik meg, köztük a Születés, a Megváltó, a Városvédő angyal elnevezésű kompozíciót, s egyebek mellett az Emlék-sorozat darabjait.

14. maaliskuuta 2015

A gyermek volt a téma az idei Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén

A Kecskeméti Katona József Múzeum idén hetedik alkalommal meghirdetett Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra 197 művész 196 alkotást adott be. Az alkotók munkáiból nyíló tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozatának szakmai különdíját Ittzés Mihály zenetudós, zenepedagógus adja át március 14-én.

11. maaliskuuta 2015

Fekete György és Schrammel Imre kiállítása Újbudán

A Budai Klub-Galériában nyílt meg március 6-án Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének, és Schrammel Imre, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának közös kiállítása.

9. maaliskuuta 2015

„A nyitottság jegyében" – Bartusz György kiállítása

„A nyitottság jegyében" címmel nyílt kiállítása Bartusz György szobrászművésznek 2015. március 9-én a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának szervezésében.

6. maaliskuuta 2015

Megnyílt Csáji Attila kiállítása a Műcsarnokban

Csáji Attila festőművész életművében alapvető szerepet játszik a fény fizikai és szellemi dimenziója. Fényút című kiállítása március 7-től április 5-ig látogatható a Műcsarnokban. A Fény Nemzetközi Éve 2015 alkalmából megrendezésre kerülő tárlat társrendezvénye a Nemzetközi Fényszimpózium, illetve a Nemzetközi Fényműhely kiállítása ugyanott.


A kapcsolódó programok szórólapja itt található.

4. maaliskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen