Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Melocco Miklós Sopron díszpolgára

Sopron város és a környező települések lakói 1921. december 14-én népszavazáson döntöttek arról, hogy magyarok maradnak. Az évforduló alkalmából ünnepséget rendeztek a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, ahol átnyújtották a település legrangosabb díjait. Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművésznek, a Nemzet Művészének díszpolgári címet adományoztak.

15. joulukuuta 2014

Jakobovits Miklósra emlékeztek Nagyváradon

Az In memoriam Jakobovits Miklós Társaság és Baráti köre emlékünnepséget tartott a festőművész halálának második évfordulóján december 13-án Nagyváradon.

15. joulukuuta 2014

Humántapéták

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata által hirdetett Humántapéták című kiállítás díjátadó ünnepségét december 15-én 18 órakor rendezték meg a Pesti Vigadóban. A pályaművekből rendezett tárlat 2015. január 27-ig látogatható. A megnyitón köszöntőt mondott M. Novák András az MMA rendes tagja, a kiállítást megnyitotta Haris László, az MMA rendes tagja.

12. joulukuuta 2014

Értelmessé tett szenvedés

Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, a Nemzet Művésze nyitotta meg Kubinyi Anna Kossuth- és Prima Primissima díjas textilművész Üzenő textilek című kiállítását a Várnegyed Galériában december 4-én.

5. joulukuuta 2014

Megnyílt A Nagy Háború című kiállítás

A Nagy Háború 1914 – 2014 címmel emlékező kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti, Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozata által rendezett tárlat kortárs alkotóművészek szemével ábrázolja az első világháború tragikumát.

4. joulukuuta 2014
Ensimmäinen Viimeinen