Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Gémes Péter emlékkiállítása

A Vigadó Galériában február 6-ától látogatható emlékkiállítás egy kisebb válogatást mutat be Gémes Péter (1951–1996) alkotásaiból, felvillantva számos jelentős tematikát az életműből. 

9. helmikuuta 2015

Megnyílt a Lantos Ferenc-kiállítás

A Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskola tanárainak és tanítványainak munkáiból nyílt kiállítás a Pécsi Kulturális Központban. Az intézmény dr. Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművészre, művészpedagógusra, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjára emlékezett.

4. helmikuuta 2015

Lélek és anyag

Az anyag, a test és a szellem metamorfózisát vizsgáló alkotások, a művészet örökérvényűségével, kortárs formát öltve, installációkon, videón és fotókon jelennek meg a Balassi Intézet Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban január 27-én 17 órakor megnyílt tárlaton. A kiállítás kurátora Keserü Katalin. A tárlat kezdeményezője, szervezője és művészeti konzulense, Bagyó Anna.

29. tammikuuta 2015

„TÉR-JÁTÉKOK": Orosz István kiállítása Kecskeméten

Csütörtökön nyílik meg Orosz István Kossuth-díjas képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja „TÉR-JÁTÉKOK" című tárlata Kecskeméten. 

22. tammikuuta 2015

A Képzőművészeti Tagozat díjazottjainak kiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai 2013–2014 címmel kiállítás nyílt a Vigadó Galériában.

8. tammikuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen