Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
5. joulukuuta 2019

VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále

A VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále 2015. március 14-i ünnepélyes megnyitóján a mintegy háromszáz főnyi közönség először a nemzetközileg is magasan jegyzett Aurin Leánykar műsorát hallgathatta meg. 

23. maaliskuuta 2015

Az emlék jelene

Aknay János festményeiből nyílt kiállítás Pécsett

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg Aknay János Kossuth-díjas festőművész Az emlék jelene című tárlatát Pécsett. A Zsolnay-negyedben található Pécsi Galéria m21 látogatói május 10-ig az alkotó 114 festményét tekinthetik meg, köztük a Születés, a Megváltó, a Városvédő angyal elnevezésű kompozíciót, s egyebek mellett az Emlék-sorozat darabjait.

14. maaliskuuta 2015

A gyermek volt a téma az idei Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén

A Kecskeméti Katona József Múzeum idén hetedik alkalommal meghirdetett Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra 197 művész 196 alkotást adott be. Az alkotók munkáiból nyíló tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozatának szakmai különdíját Ittzés Mihály zenetudós, zenepedagógus adja át március 14-én.

11. maaliskuuta 2015

Fekete György és Schrammel Imre kiállítása Újbudán

A Budai Klub-Galériában nyílt meg március 6-án Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének, és Schrammel Imre, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának közös kiállítása.

9. maaliskuuta 2015

„A nyitottság jegyében" – Bartusz György kiállítása

„A nyitottság jegyében" címmel nyílt kiállítása Bartusz György szobrászművésznek 2015. március 9-én a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának szervezésében.

6. maaliskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen