Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Csáji Attila: Fényút / Light Path

Műcsarnok Nonprofit Kft., Budapest, 2015


A művészet és a tudomány szerves egységének kiemelkedő példája Csáji Attila festőművész Fényút című katalógusa, amely az azonos című kiállítás apropóján, annak tudományos értékű összefoglalásaként jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

2. huhtikuuta 2015

VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále

A VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále 2015. március 14-i ünnepélyes megnyitóján a mintegy háromszáz főnyi közönség először a nemzetközileg is magasan jegyzett Aurin Leánykar műsorát hallgathatta meg. 

23. maaliskuuta 2015

Az emlék jelene

Aknay János festményeiből nyílt kiállítás Pécsett

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg Aknay János Kossuth-díjas festőművész Az emlék jelene című tárlatát Pécsett. A Zsolnay-negyedben található Pécsi Galéria m21 látogatói május 10-ig az alkotó 114 festményét tekinthetik meg, köztük a Születés, a Megváltó, a Városvédő angyal elnevezésű kompozíciót, s egyebek mellett az Emlék-sorozat darabjait.

14. maaliskuuta 2015

A gyermek volt a téma az idei Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén

A Kecskeméti Katona József Múzeum idén hetedik alkalommal meghirdetett Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra 197 művész 196 alkotást adott be. Az alkotók munkáiból nyíló tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti, valamint Képzőművészeti Tagozatának szakmai különdíját Ittzés Mihály zenetudós, zenepedagógus adja át március 14-én.

11. maaliskuuta 2015

Fekete György és Schrammel Imre kiállítása Újbudán

A Budai Klub-Galériában nyílt meg március 6-án Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének, és Schrammel Imre, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának közös kiállítása.

9. maaliskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen