Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Gémes Péter emlékkiállítása

A Vigadó Galériában február 6-ától látogatható emlékkiállítás egy kisebb válogatást mutat be Gémes Péter (1951–1996) alkotásaiból, felvillantva számos jelentős tematikát az életműből. 

9. helmikuuta 2015

Megnyílt a Lantos Ferenc-kiállítás

A Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskola tanárainak és tanítványainak munkáiból nyílt kiállítás a Pécsi Kulturális Központban. Az intézmény dr. Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművészre, művészpedagógusra, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjára emlékezett.

4. helmikuuta 2015

Lélek és anyag

Az anyag, a test és a szellem metamorfózisát vizsgáló alkotások, a művészet örökérvényűségével, kortárs formát öltve, installációkon, videón és fotókon jelennek meg a Balassi Intézet Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban január 27-én 17 órakor megnyílt tárlaton. A kiállítás kurátora Keserü Katalin. A tárlat kezdeményezője, szervezője és művészeti konzulense, Bagyó Anna.

29. tammikuuta 2015

„TÉR-JÁTÉKOK": Orosz István kiállítása Kecskeméten

Csütörtökön nyílik meg Orosz István Kossuth-díjas képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja „TÉR-JÁTÉKOK" című tárlata Kecskeméten. 

22. tammikuuta 2015

A Képzőművészeti Tagozat díjazottjainak kiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai 2013–2014 címmel kiállítás nyílt a Vigadó Galériában.

8. tammikuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen