Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27. maaliskuuta 2020

Akadémikusok az Altamira Egyesületben

Akadémikusok az Altamira Egyesületben címmel nyílt kiállítás az egyesület MMA-tagjainak alkotásaiból 2015. június 4-én a Fővárosi Állat- és Növénykert területén található Holnemvolt Parkban, a Hullámvasút alatt található kiállítóteremben.

5. kesäkuuta 2015

Bukta Imre kiállítása Brüsszelben

A Munkácsy-díjas képzőművész elmúlt tizenöt évben készült alkotásaiból – festményeiből, fotóiból, grafikáiból és installációiból – összeállított kiállítás nyílt kedd este (2015. június 2.) a brüsszeli Balassi Intézetben.

4. kesäkuuta 2015

Olajos György grafikusművész kapta az MMA díját a Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton

A salgótarjáni Dornyay Béla múzeum 1979 óta rendezi meg a Tavaszi Tárlatot, s mára már nemcsak a helyi képzőművészet, hanem az ország kulturális életben is kiemelkedő eseménnyé vált.

1. kesäkuuta 2015

Kortárs keresztény művészeti kiállítás a Bazilikában

„Útmutató" címmel vendégkiállítást rendeznek a Bazilikában, amelyen a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből válogatott alkotásokat tekinthetik meg.

29. toukokuuta 2015

Tiszteletvacsorát adott Melocco Miklós szobrászművésznek Áder János

Tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Melocco Miklósnak május 20-án este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Prima Primissima-díjas szobrászművész 80. születésnapja alkalmából.

22. toukokuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen