Verstrichene Zeit – Elfolyó idő

A Magyar Művészeti Akadémia tárlata Passauban, a Modern Művészetek Múzeumában
 
2019. július 5-én nyílt meg a Magyar Művészeti Akadémia Verstrichene Zeit – Elfolyó idő című kortárs képzőművészeti kiállítása a Passaui Modern Művészetek Múzeumában (Museum Moderner Kunst – Wörlen, cím: Bräugasse 17, 94032, Passau) a „30 éve szabadon" emlékév programsorozataihoz kapcsolódóan. A nyugati határnyitás harmincéves évfordulóján az MMA akadémikus tagjainak munkái e meghatározó történelmi eseményt idézték meg a művészet nyelvén, a német–magyar kapcsolatok kiemelten fontos kulturális állomásaként.
17. heinäkuuta 2019

Megnyílt Csáji Attila kiállítása a Műcsarnokban

Csáji Attila festőművész életművében alapvető szerepet játszik a fény fizikai és szellemi dimenziója. Fényút című kiállítása március 7-től április 5-ig látogatható a Műcsarnokban. A Fény Nemzetközi Éve 2015 alkalmából megrendezésre kerülő tárlat társrendezvénye a Nemzetközi Fényszimpózium, illetve a Nemzetközi Fényműhely kiállítása ugyanott.


A kapcsolódó programok szórólapja itt található.

4. maaliskuuta 2015

A Fény Nemzetközi Éve 2015

A természettudományok fontosságára is felhívják a figyelmet A Fény Nemzetközi Éve 2015 programjai, amelyeknek egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

19. helmikuuta 2015

Megújult a torbágyi római katolikus templom

Neves restaurátorok résztvételével újult meg a biatorbágy-torbágyi római katolikus templom, amely – a Zsámbéki-medencében egyedülállóan – teljes és egységes, 18. századi barokk liturgikus faberendezésekkel büszkélkedhet.

16. helmikuuta 2015

Elhunyt Kusztos Endre erdélyi festő, grafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

Élete kilencvenedik évében, 2015. február 14-én tragikus balesetben elhunyt az erdélyi Szovátán élő Kusztos Endre festő- és grafikusművész.

15. helmikuuta 2015

Gémes Péter emlékkiállítása

A Vigadó Galériában február 6-ától látogatható emlékkiállítás egy kisebb válogatást mutat be Gémes Péter (1951–1996) alkotásaiból, felvillantva számos jelentős tematikát az életműből. 

9. helmikuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen