Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
5. joulukuuta 2019

Bukta Imre kiállítása Brüsszelben

A Munkácsy-díjas képzőművész elmúlt tizenöt évben készült alkotásaiból – festményeiből, fotóiból, grafikáiból és installációiból – összeállított kiállítás nyílt kedd este (2015. június 2.) a brüsszeli Balassi Intézetben.

4. kesäkuuta 2015

Olajos György grafikusművész kapta az MMA díját a Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton

A salgótarjáni Dornyay Béla múzeum 1979 óta rendezi meg a Tavaszi Tárlatot, s mára már nemcsak a helyi képzőművészet, hanem az ország kulturális életben is kiemelkedő eseménnyé vált.

1. kesäkuuta 2015

Kortárs keresztény művészeti kiállítás a Bazilikában

„Útmutató" címmel vendégkiállítást rendeznek a Bazilikában, amelyen a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből válogatott alkotásokat tekinthetik meg.

29. toukokuuta 2015

Tiszteletvacsorát adott Melocco Miklós szobrászművésznek Áder János

Tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Melocco Miklósnak május 20-án este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Prima Primissima-díjas szobrászművész 80. születésnapja alkalmából.

22. toukokuuta 2015

Boldogasszony kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériájának Boldogasszony kiállítása a Várkert Bazár Déli Palotájában. A tárlat fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. További védnökei Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

21. toukokuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen