Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Boldogasszony kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériájának Boldogasszony kiállítása a Várkert Bazár Déli Palotájában. A tárlat fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. További védnökei Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

21. toukokuuta 2015

Hallgatni, mit mesél a nemes

Ünnepélyes keretek között, ám szakadó esőben avatták fel pénteken Zalaegerszeg új köztéri alkotását, Farkas Ferenc szobrászművész Zalai nemes című szobrát, mely a város rendezett tanácsúvá válásának 130. évfordulójára készült. A művet Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke, Zalaegerszeg díszpolgára avatta fel.

18. toukokuuta 2015

Véssey Gábor tárlata a Szolnoki Galériában

Véssey Gábor Fénytörések című kiállításán a művész nagyméretű képeit és új szobrait tekinthetik meg az érdeklődők.
 

28. huhtikuuta 2015

Csáji Attila Fényút című kiállítása Pozsonyban

Csáji Attila Fényút című kiállítása április 23-tól tekinthető meg a Pozsonyi Városi Galériában. A tárlatot, amelynek első bemutatója márciusban volt a Műcsarnokban, a Fény Nemzetközi Éve alkalmából szervezték. Ezúttal a pozsonyi Magyar Intézet és a Városi Galéria, valamint a Nemzetközi Kepes Társaság Fényműhelyének együttműködése révén valósul meg.

28. huhtikuuta 2015

Megnyílt a Műcsarnok Itt és most című kiállítása

Képzőművészeti Nemzeti Szalon 2015

Több mint kétszáz kortárs magyar alkotó munkáit vonultatja fel a Műcsarnok Itt és most című kiállítása; a Magyar Művészeti Akadémia Nemzeti Szalon sorozatába illeszkedő tárlat bizonyítja, hogy a magyar művészek a világ élvonalába tartoznak – mondta el április 25-én a megnyitón Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

25. huhtikuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen