Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Akadémikusok az Altamira Egyesületben

Akadémikusok az Altamira Egyesületben címmel nyílt kiállítás az egyesület MMA-tagjainak alkotásaiból 2015. június 4-én a Fővárosi Állat- és Növénykert területén található Holnemvolt Parkban, a Hullámvasút alatt található kiállítóteremben.

5. kesäkuuta 2015

Bukta Imre kiállítása Brüsszelben

A Munkácsy-díjas képzőművész elmúlt tizenöt évben készült alkotásaiból – festményeiből, fotóiból, grafikáiból és installációiból – összeállított kiállítás nyílt kedd este (2015. június 2.) a brüsszeli Balassi Intézetben.

4. kesäkuuta 2015

Olajos György grafikusművész kapta az MMA díját a Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton

A salgótarjáni Dornyay Béla múzeum 1979 óta rendezi meg a Tavaszi Tárlatot, s mára már nemcsak a helyi képzőművészet, hanem az ország kulturális életben is kiemelkedő eseménnyé vált.

1. kesäkuuta 2015

Kortárs keresztény művészeti kiállítás a Bazilikában

„Útmutató" címmel vendégkiállítást rendeznek a Bazilikában, amelyen a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből válogatott alkotásokat tekinthetik meg.

29. toukokuuta 2015

Tiszteletvacsorát adott Melocco Miklós szobrászművésznek Áder János

Tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Melocco Miklósnak május 20-án este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Prima Primissima-díjas szobrászművész 80. születésnapja alkalmából.

22. toukokuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen